20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialGardul electoral

Gardul electoral

Drama generată de căderea gardului care împrejmuia Cimitirul Central din Constanţa a dat naştere la numeroase polemici. Tragicul eveniment, în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, a căpătat foarte repede conotaţii electorale. De o parte şi de alta a gardului cu pricina, ca limită imaginară, s-au format două tabere politice, fiind vorba de reprezentanţii USL şi de cei ai PDL. Dacă ar fi fost un gard oarecare, fără nici o legătură cu Primăria Constanţa, cu siguranţă, episodul cu pricina ar fi fost tratat ca un simplu fapt divers.

În perspectiva alegerilor locale de anul viitor, adversarii primarului Mazăre nu puteau rata un moment prielnic de bălăcăreală… În acest context, înţeleg de ce domnul Chiru, noul lider al pedeliştilor constănţeni, se aprinde atât de repede. Întâmplarea face ca domnia sa să abordeze acest subiect într-o dublă ipostază: inspector-şef al Inspectoratului Teritorial în Construcţii şi posibil candidat la şefia Primăriei Constanţa.

Nici că se putea ivi un moment mai favorabil! De altfel, războiul dintre Chiru şi Radu Mazăre a început deja, liderul pedeliştilor ameninţându-l pe primar că îl va da în judecată pe motiv că acesta l-ar fi făcut „ţigan”. Nu sunt consilierul de campanie al lui Gigi Chiru, dar îmi permit să-i spun că a comis deja o eroare tactică. La alegerile trecute, liberalii au recurs la intimidări similare (filme făcute în Brazilia, dezvăluiri etc) şi rezultatul s-a văzut. Mazăre a crescut în sondaje. Cred că domnul Chiru s-a enervat prea devreme. In opinia mea, ar trebui să gândească o altă strategie pentru a se apropia de constănţeni, care, fie vorba între noi, sunt sătui de procese şi vendete politice de tot felul. Pe de altă parte, nu ar trebui să trateze cu superficialitate orgoliul local. După ce a pierdut alegerile pentru Primăria Eforie, oferta sa electorală trebuie să-i îmblânzească pe cei care nu concep ca oraşul lor să nu fie condus de un constăn-ţean. Radu Mazăre a fost o excepţie. Şi ea se poate repeta doar în cazul lui, dovadă numărul de mandate câştigate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă