15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Top 10 tendințe de primăvară 2015, inspirate de la cei...

GALERIE FOTO. Top 10 tendințe de primăvară 2015, inspirate de la cei mai celebri creatori de modă

Primăvara aceasta se poartă imprimeurile florale sau abstracte, ținutele lejere, rochiile vaporose și semitransparente, franjurile și denimul, conform Vogue.com. Urmăriți clasamentul tendințelor care au avut cel mai mare impact pe pasarelele din New York, Londra, Paris și Milano, la prezentările colecțiilor de primăvară/vară 2015 ale caselor celebre de modă, între care Chanel, Valentino, Giambattista Valli, Dolce & Gabbana și Gucci.

Deschideți galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu tendințele de primăvară ale anului 2015, în materie de modă

1. Ținuta boemă de seară

Citește și: Sfatul specialiștilor. Cum să te îmbraci la o întâlnire romantică

Ținutele de seară în stil boem prezentate de casele de modă Valentino, Dres Van Noten, Vera Wang și Joseph Altuzarra sunt potrivite pentru cinele sau întâlnirile romantice cu partenerul. Cele mai multe creații prezentate de designeri au fost rochii lungi și vaporoase, ușor transparente și cu imprimeuri viu colorate și bogate.

2. Costumul cu pantaloni

Ținutele office, care exprimă putere au fost reprezentate de costume cu sacouri și pantaloni, la prezentările de modă ale unor case precum Céline, Louis Vuitton și Chanel. Deși sună plictisitor, ținuta construită cu cele două piese poate fi foarte interesantă dacă pantalonii sunt decupați, iar cele două piese au dungi strălucitoare sau dacă sunt accesorizate cu nasturi mari și curele neobișnuite.

3. Hainele cu pătrățele

Piesele vestimentare cu pătrățele au o istorie bogată și sunt reprezentate de dansurile din zonele rurale americane și de sex-simbolul francez al anilor ’60, Brigitte Bardot, care a purtat imprimeurile cu pătrățele în ziua nunții ei.

La prezentările din anul 2015, imprimeurile au fost folosite atât pentru rochii scurte, cât și pentru hainele cu blană de nurcă.

4. Pielea de căprioară

Unele case de modă au prezentat ținute din piele de căprioară, inspirate din moda anilor `70.  Piese vestimentare precum pardesie, fuste și pantaloni clasici, au fost confecționate din acest material.

Citește și: Cum poți să arăți chic cu haine vechi

5. Rochiile de mireasă

Rochiile de mireasă prezentate în colecțiile pentru primăvara anului 2015 au fost foarte diferite de cele clasice. Au atras atenția rochiile albe brodate, semitransparente, lungi sau foarte scurte, cu sau fără mâneci și cu decupaje atipice.

6. Denimul

Cel mai cunoscut material textil din America, denimul, a fost folosit de designeri pentru colecțiile de primăvară 2015, pentru pantaloni, jachete, salopete și rochii, în diferite nuanțe.

7. Imprimeurile

Mari și colorate sau foarte mici și abstracte, imprimeurile florale au adăugat un caracter feminin rochiilor, salopetelor, pantalonilor sau fustelor la modă în primăvara anului 2015.

8. Ținutele festive

De la Saint Laurent la Gucci, Pucci și Dior, casele de modă au folosit șifonul cu imprimeuri pentru rochii de tip baby-doll, pantaloni, veste lungi sau sacouri inspirate din cele pentru bărbați.

Citește și: Cum să îți îmbraci copilul primăvara pentru a-l proteja de boli

9. Ținutele de seară

Rochiile de seară au fost surclasate de ținutele din două piese, formate din top scurt și fustă lungă, eventual semitransparente.

10. Franjurile

Designerii au subliniat mișcarea pentru primăvara anului 2015, cu ajutorul fustelor sau rochiilor cu franjuri.

Cele mai citite

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă