13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO Scandal monstru la Buftea. Primarul Gheorghe Pistol vrea să desfiinţeze...

GALERIE FOTO Scandal monstru la Buftea. Primarul Gheorghe Pistol vrea să desfiinţeze Liceul Barbu A. Ştirbey şi să-l facă tribunal, oamenii au ieşit în stradă

La Buftea, în judeţul Ilfov, a izbucnit un megascandal după ce în ședința Consiliului Local primarul Gheorghe Pistol a propus desființarea Liceului Barbu A. Ştirbey. Este vorba de al 14-lea liceu construit în Ţara Românească, în 1929, şi primul care nu era într-o reşedinţă de judeţ.

Primarul vrea să transfere elevii la un alt liceu, Dumitru Dumitrescu, iar clădirea Liceului Barbu A. Ştirbey să fie cedată cu titlu gratuit către Tribunalul Ilfov, informează Expresul de Buftea.

Clădirea liceului a fost construită de Ştirbey, care l-a donat orașului special pentru a servi drept unitate de învăţământ. „Alături de Domeniul Ştirbey. Liceul cu același nume este piatră de temelie, în jurul căruia s-a dezvoltat orasl Buftea. Nu vrem dispariția acești simbol! Semnează pentru Buftea! Avem nevoie de susținerea vosatră pentru a nu-i lăsa să ne vândă orașul și istoria!”, se arată într-o postare pe site-ul petitieonline.ro.

Şi buftenii nu s-au mulţumit cu atât, ci au ieşit în stradă, în ciuda vremii câinoase.

Totul a început în 2011, când a fost înfiinţat la Buftea Tribunalul Ilfov, în clădirea fostului Centru de Plasament, copiii de acolo fiind mutați in diferite centre din Ilfov. Încă de atunci a apărut ideea construcției unui sediu nou, iar fostul primar Stoica a pus la dispoziția Ministerului Justiției un teren, in spatele Sălii de Sport, unde să fie edificată noua construcție.

La vremea respectivă, actualul primar a susținut și el această idee, însă între timp s-a răzgândit. Din cauza volumului mare de dosare, a numărului de angajați în creștere și a clădirii nepotrivite în care-și desfășoară activitatea, Tribunalul Ilfov a solicitat Consiliului Local un spațiu pentru arhivă. Pe care l-a obţinut în Casa de Cultură din localitate.

Apoi, în ședința Consiliului Local Buftea din martie, primarul Pistol a dat citire unei prime adrese primite de la Tribunalul Ilfov, prin care acesta solicita un nou spațiu pentru extindere. Aproape toți consilierii locali au fost de acord, la propunerea primarului, să li se dea clădirea căminului Liceului Energetic, până  va fi construit un nou sediu.

După două luni însă, joi a venit o altă adresă de la Tribunalul Ilfov, prin care se scolicită clar o clădire, şi anume cea a Liceului Barbu A. Ştirbey. De la prezidiul Consiliului Local, primarul Gheorghe Pistol a spus: „propun clădirea Liceului Barbu Știrbey”. El a precizat că a vizitat căminul Liceului D. Dumitrescu și a constatat că nu e potrivit pentru a se muta acolo Tribunalul Ilfov. 

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă