11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialGALERIE FOTO. Nissan Juke R 2.0, bestie din fibră de carbon cu...

GALERIE FOTO. Nissan Juke R 2.0, bestie din fibră de carbon cu 600 CP. Cât de rapid este

Nissan va lansa, la Festivalul Vitezei de la Goodwood (Marea Britanie), o nouă versiune a versiunii supersport a lui Juke. Noul Nissan Juke-R 2.0 preia tehnologia de pe bolidul Nissan GT-R Nismo, astfel că micul crossover ajunge la performanțe cu mult peste clasa din care face parte.

Nissan Juke-R Nismo a preluat motorul V6 bi-turbo, de 600 CP și 3,8 litri, de pe coupe-ul GT-R, ceea ce a transformat crossover-ul asiatic într-o rachetă pe patru roți. Pe lângă herghelia impresionantă, cu 108 CP mai mult față de generația anterioară, Juke-R este capabil și de un cuplu 652 Nm.

Vezi și FOTO. NOUL Alfa Romeo GIULIA, în premieră mondială. ATAC la Seria 3, A4 și Clasa C! 

Cu toate că performanțele sale nu au fost făcute încă publice, noul model ar trebui să fie ceva mai rapid față de vechiul Juke-R. Modelul înlocuit era capabil să atingă 100 km/h în doar 3,7 secunde și avea o viteză maximă de 257 km/h. 

Modelul a trecut prin mai multe modificări, atât la nivelul aspectului exterior, cât și la compartimentul tehnic. Cu mai multă fibră de carbon și cu fante de aerisire mai mari, pentru a asigura fluxul de aer necesar mult mai puternicului bi-turbo V6, modelul vine cu multă atitudine și cu mult testosteron pentru șofer.

Bolidul este un Juke doar la nivelul liniilor generale de design și al numelui, însă în rest el a primit multe alte componente sport, în afara sistemului de propulsie, cum ar fi frânele, jantele, scaunele, până și pragurile laterale.

Deocamdată, fanii mărcii, nu vor primi mondelul, având în vedere că el va fi prezentat doar cu statut de concept, spre deosebire de generația anterioară care a intrat și în producția de serie.

Citește și FOTO. Noul Mini Clubman, lansat în premieră. Cum arată și ce preț are a doua generație a lui Mini cel Mare

 

 

Cele mai citite

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă