33.4 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialGaddafi: Evenimentele din Libia sunt o "mascaradă"

Gaddafi: Evenimentele din Libia sunt o “mascaradă”

Colonelul Muammar Gaddafi, înlăturat de la putere la sfârşitul lunii august, a calificat drept “mascaradă” evenimentele în curs în Libia şi le-a cerut libienilor “să nu creadă” că a intervenit o schimbare de regim, într-o înregistrare sonoră difuzată astăzi, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“Ceea ce s-a întâmplat în Libia este o mascaradă care se menţine doar graţie bombardamentelor aeriene care nu vor dura la infinit”, a declarat colonelul Gaddafi în înregistrarea difuzată de televiziunea Arrai, cu sediul în Siria.

“Nu vă bucuraţi şi nu credeţi că a fost înlăturat un regim şi înlocuit cu un altul cu ajutorul atacurilor aeriene şi maritime”, a adăugat el.

Este dificil de înlăturat un regim, deoarece acesta reprezintă milioane de libieni”, a continuat el, afirmând că “toate triburile libiene au transmis NATO că nimeni nu reprezintă poporul libian”.

Singura putere legitimă este cea a poporului şi a comitetelor populare şi orice altă (putere) este nulă şi ilegitimă“, a apreciat el.

“Nu mai exercit puterea din 1977, când am predat-o poporului, marcând astfel înfiinţarea Republicii maselor”, a continuat el.

Postul de televiziune arab Arrai este ultimul post care mai primeşte mesaje de la Muammar Gaddafi, după ce fostul dictator a fugit din cartierul său din Tripoli, la 23 august.

În ultimul mesaj sonor difuzat în 8 septembrie de Arrai, Gaddafi a criticat “războiul psihologic şi minciunile” referitoare la speculaţiile privind eventuala sa fugă în Niger.

În 12 septembrie, directorul televiziunii, fostul deputat sunnit irakian Michane al-Joubouri, instalat la Damasc, a citit un mesaj atribuit fostului lider libian.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 854: Zelenski, inspecție în DonețK

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers astăzi la Pokrovsk, oraş situat aproape de o zonă dificilă a frontului în regiunea estică Doneţk, pentru a...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă