Rețeta de weekend: Frittata cu verdețuri este una dintre cele mai ușoare rețete de primăvară, pe care toată lumea o poate prepara. Iată ce trebuie sa faceți pentru o mâncare delicioasă.
Ingrediente
-4-5 ouă
-o legătură de ceapă verde
-o mână de urzici (spălate și curățate)
-o legătură de leurdă
-smântână (32% grăsime)
-sare, piper
-ulei, unt
Mod de pregătire:
Încălzim cuptorul la 200 de grade, deși va intra ultimul în acțiune, trebuie să fie încins atunci când îi vine rândul. Pe aragaz, într-o tigaie, punem la topit un cubuleț de unt și un firicel de ulei. În acest amestec, sotăm mai întâi ceapa verde tocată în prealabil, apoi leurda și urzicile, tocate și ele grosier. Peste verdețuri, adăugăm câteva linguri de smântână și asezonăm cu sare și piper. La final, adăugăm peste ele ouăle băute și amestecăm continuu cu o lingură până când compoziția începe să capete formă, aproximativ 5 – 7 minute. Luăm tigaia cu totul și o introducem în cuptorul încins alte 10 minute, să se coacă. E gata când devine rumenă, iar marginile se desprind ușor de tigaie.
Rețetă prezentată de Nicolle Birta, de la www.bistromargot.ro