15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFraţii Abdeslam erau cunoscuţi ca potenţiali terorişti, ÎNAINTE de atentatele din Franţa

Fraţii Abdeslam erau cunoscuţi ca potenţiali terorişti, ÎNAINTE de atentatele din Franţa

Fraţii Abdeslam figurau pe o listă transmisă în octombrie de Belgia către Interpol şi Europol, a declarat ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, informează Mediafax.

Autorităţile belgiene urmăresc de mult timp potenţialii luptători străini, cetăţeni europeni care se alătură grupărilor extremiste în Siria sau Irak şi care pot reveni în ţările de origine radicalizaţi şi pregătiţi de atacuri.

La 29 octombrie, autorităţile belgiene au oferit Interpol, Europol şi Sistemului de Informaţii Schengen (SIS, o bază de date împărtăşită de statele membre Schengen), informaţii despre 837 de persoane considerate potenţiali luptători străini, informează sâmbătă grupul de presă belgian Sudpresse.

"Pe listă se aflau două nume ale unor persoane care au legătură cu atacurile de la Paris", a declarat ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, în faţa unei comisii parlamentare.

Purtătorul său de cuvânt a confirmat pentru Sudpresse că fraţii Salah şi Brahim Abdeslam au fost semnalaţi autorităţilor de la Interpol, Europol şi SIS. Salah Abdeslam a fost oprit de poliţia franceză în aproierea frontierei belgiene în ziua care a urmat atacurilor din Paris, soldate cu 130 de morţi, dar acesta nu a fost reţinut.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...
Ultima oră
Pe aceeași temă