16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFranţa preconizează un război rapid în Libia

Franţa preconizează un război rapid în Libia

Ministrul francez al Afacerilor Externe, Alain Juppe, şi-a exprimat, miercuri, optimismul în legătură cu o încheiere rapidă a războiului din Libia, apreciind că autorităţile libiene, cu excepţia clanului Kadhafi, nu îşi vor mai păstra mult timp coeziunea, relatează Mediafax.

 

“Nu îmi imaginez ca această coeziune a autorităţilor de la Tripoli să rămână mult timp integrală, în jurul lui (Muammar) Kadhafi şi a clanului său apropiat”, a declarat el, într-o conferinţă de presă.

“Nu se pune problema unei prelungiri, va fi o operaţiune de scurtă durată”, a adăugat ministrul. “Este total exclus să mergem (să luptăm) la sol”, a mai spus şeful diplomaţiei franceze, precizare făcută, cu o zi înainte, şi de premierul Francois Fillon.

Comunitatea internaţională aşteaptă de la şeful statului libian ca acesta “să aplice literalmente rezoluţiile Consiliului de Securitate” al ONU, care cer o încetare a focului şi oprirea imediată a violenţelor, declara sâmbătă, imediat după începerea raidurilor aeriene, ministrul francez al Afacerilor Externe.

“Din nefericire, dacă vreţi să ştiţi care este părerea mea personală, există puţină speranţă” în acest sens, adăuga Alain Juppe, părând să indice faptul că se aşteaptă la o operaţiune de lungă durată, cu excepţia unei îndepărtări rapide de la putere a liderului libian.

Cele mai citite

Ciolacul, expus la Antipa, de Noaptea Muzeelor

Ilustrație: Marian Avramescu Iubitorii de cultură vor avea parte de ceva cu totul special, astăzi, de Noaptea Muzeelor, la Antipa. Muzeul Național de Istorie Naturală...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă