13.1 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFranţa: Google lansează un fond de 60 de milioane de euro pentru...

Franţa: Google lansează un fond de 60 de milioane de euro pentru tranziţia spre presa digitală

Gigantul de internet Google va lansa în Franţa un fond de 60 de milioane de euro pentru “a facilita tranziţia presei spre lumea digitală”, potrivit unor acorduri semnate între Google şi editorii presei franceze, a anunţat vineri preşedinţia republicii, potrivit Agerpres.

“A devenit astăzi un eveniment mondial”, a comentat preşedintele francez François Hollande.

“În acelaşi timp, asupra metodei – căutarea unui acord între un mare grup mondial şi presa franceză – şi asupra rezultatului – un fond de 60 de milioane de euro pentru investiţii în viitor -, este o mândrie pentru Franţa că a fost în măsură să realizeze acest acord care este primul în lume”, a adăugat el.

Acordul prevede de asemenea un “parteneriat comercial” destinat să ajute presa să se dezvolte pe internet şi “să îşi crească veniturile online”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al gigantului american.

În Belgia, un acord similar a fost încheiat după o confruntare de şase ani între Google şi Copiepresse, organismul ce apără interesele ziarelor belgiene.

De la începutul lunii decembrie, patronii presei franceze şi reprezentanţii motorului de căutare american s-au întâlnit de mai multe ori pe săptămână cu mediatorul numit de guvern, Marc Schwartz.

Citeşte şi: Cine este noul director de creaţie de la Blackberry

Cele mai citite

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă