17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFrançois Hollande cere încetarea atacurilor teroriste în Siria

François Hollande cere încetarea atacurilor teroriste în Siria

Franţa va acorda “toată susţinerea necesară” opoziţiei siriene cu condiţia că “în ţară să nu mai aibă loc atacuri teroriste, acestea fiind ţinute departe de orice fel de activitate”, a declarat, vineri, preşedintele François Hollande, citat de AFP, potrivit Mediafax.

“Franţa se va implica în toate forurile internaţionale pentru a susţine” Coaliţia naţională siriană şi “va contribui prin toată susţinerea necesară, cu condiţia obligatorie ca să nu aibă loc atacuri teroriste, acestea fiind ţinute departe de orice fel de activitate”, a afirmat Hollande la întâlnirea cu Corpul Diplomatic.

“Căderea regimului este inevitabilă, deci trebuie să ne pregătim pentru perioada post-Assad, cu obligaţia de a nu ignora nici una dintre comunităţile care stau la baza unităţii poporului sirian şi mă refer, în special, la creştini şi alawiţi”, a adăugat preşedintele Franţei.

Hollande a declarat că Franţa vă facilita “pe cât este posibil” procesul tranziţiei politice din Siria.

“Franţa a fost prima care a recunoscut Coaliţia Naţională ca fiind singura autoritate legitimă care reprezintă astăzi poporul sirian”, a menţionat el, adăugând că “această Coaliţie se structurează şi se consolidează zi de zi”.

Potrivit datelor ONU, de la începutul lui martie 2011 peste 60.000 de persoane au murit în urma revoltei populare împotriva regimului lui Bashar al-Assad, militarizat pe parcursul acestor luni.

Printre grupările armate care opun rezistenţă regimului sirian se numără şi militanţi ai jihadului, care şi-au asumat răspunderea în cazul atentatelor sinucigaşe din Siria.

Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre plata pensiilor înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că plata pensiilor înainte de Paşte este "în grafic"."Încep cu anunţul că suntem în grafic, astfel încât pensiile să...

Ursula von der Leyen ar putea interzice TikTok dacă ar obține un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la preşedinţia Comisiei Europene şi actualul preşedinte al acestei instituţii, Ursula von der Leyen, a declarat luni că nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă