14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Volkswagen Sportsvan concept: Cum ar putea arăta viitorul Golf Plus

FOTO Volkswagen Sportsvan concept: Cum ar putea arăta viitorul Golf Plus

Volkswagen a lansat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt un nou concept, care pare însă mai de grabă un facelift adus noului Golf 7. Este vorba despre Sportsvan, conceptul care prefigurează modul în care va arăta noua generaţie a lui Golf Plus.

Vezi cum arată în imaginile de mai sus UPDATE FOTO Frankfurt

Volkswagen Sportsvan are dimensiuni mai generoase decât ale unui Golf 7 obişnuit, astfel că multe dintre propunerile sale se vor regăsi, cel mai probabil, pe viitorul Golf Plus, care este aşteptat anul viitor. Cu o lungime de aproximativ 4,34 m, modelul este cu 83 mm mai lung decât un Golf 7 hatchback şi cu circa 13 cm mai lung decât un Golf VI Plus.

Dimensiunile crescute ale conceptului anunţă un viitor Golf Plus care va dispune de un portbagaj mai voluminos cu 74 litri. Aproximativ 500 litri va avea noul portbagaj, însă capacitatea acestuia va creşte cu 87 litri prin rabatarea fracţionară (60/40) a banchetei. Spaţiul interior va fi şi el mai mare, inclusiv ocupanţii locurilor din spate, datorită ampatamentul care se pare că va fi cu circa 5 cm mai mare decât la vechea generaţie.

Motorizările care pot propulsa acest concept vor şi şase la număr, printre care patru pe benzină şi două diesel. Motoarele TSI (benzină) au o putere cuprinsă între 85 – 150 CP, în timp ce motoarele diesel sunt un TDI 1,6 BlueMotion, de 110 CP şi unul de 150 CP. Cel mai eficient motor, 1,6 TDI, are un consum oficial de doar 3,8 l/100 km şi emisii de 95 g/km. Toate motoarele sunt euro 6 şi pot fi cuplate la o cutie de viteze automată, opţională, cu dublu ambreiaj.

Când va fi lansat pe piaţă, monovolumul german va reprezenta cea de a treia versiune de caroserie pentru Golf 7, după cea hatchback şi break. Sportsvan ar putea fi cea de a treia generaţie a lui Golf Plus, dacă va ajunge pe piaţă.

Vezi şi FOTO Audi A3 cabrio: Noua generaţie a decapotabilei vine cu o surpriză

 

 

 

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă