19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFOTO-VIDEO Noul BMW M4, coupeul german prezentat sub formă de concept

FOTO-VIDEO Noul BMW M4, coupeul german prezentat sub formă de concept

BMW va trage copertina, în acest week-end, la Pebble Beach, de pe conceptul BMW M4, care prefigurează coupeul super-sport lansat de BMW la începutul anului viitor, potrivit Autocar. Modelul se anunţă a fi o adevărată bestie şi va trebui să-l facă uitat pe M3 coupe.

Vezi în galeria foto de mai sus cum va arăta viitorul BMW M4, în varianta de culoare “Aurum Dust”

Cu toate că este prezentat deocamdată sub formă de concept, modelul arată mai degrabă ca o maşină gată să fie introdusă în producţia de serie, cel puţin la nivelul aspectului exterior. În ceea ce priveşte partea tehnică BMW nu a oferit niciun fel de informaţii, ceea ce înseamnă că probabil modelul se află încă în teste, iar conceptul are doar titlu de prezentare.

BMW M4 îl va înlocui pe M3 coupe, ca urmare a faptului că nemţii au mutat toate coupeurile în Serii cu număr par, cum ar fi Seria 4. Vor purta numele M4 versiunile sportive ale coupeului cu două locuri, Gran Coupe (cu patru locuri) şi cabrio, toate din Seria 4. Singurul model care va mai purta numele M3 va fi berlina Seriei 3.

VIDEO BMW M4, surprins la Pebble Beach Concours d’Elegance, California:

Motorizările viitorului M4 vor fi o evoluţie şi vor fi atinse de curentul downsizing, astfel că motorul twin-turbo va avea trei litri, cu unul mai puţin decât V8-ul de pe generaţia actuală. În plus puterea va creşte de la circa 415 CP, la peste 450 CP, o adevărată herghelie care aşteaptă să alerge pe şosea. Cu această propulsie M4 se estimează că va atinge 100 km/h în circa 4,5 secunde. Viteza maximă va fi limitată la 250 km/h.

O noutate pentru istoria modelului care până acum s-a regăsit sub numele M3 o reprezintă şi renunţarea la transmisia manuală, locul ei fiind luat de cutia de viteze automată, cu şapte rapoarte, cu dublu ambreiaj, disponibilă şi pe M5 sau M6. O versiune manuală nu va putea fi disponibilă nici măcar ca opţional. BMW nu a anunţat dacă va mai continua sau nu ideea de a introduce şi o versiune de transmisie integrală.

“Aurum Dust” sau mai pe româneşte praful auriu dă foarte bine pe structura noului BMW M4, reuşind să scoată în relief foarte bine musculatura maşinii dar şi trăsături precum gurile mari de evacuare sau liniile fluide care sculptează caroseria coupeului german. Pentru mai mult efect au fost introduse jante de 20 inci în două culori sau difuzorul de aer din plastic ranforsat cu fibră de carbon.

Coupeul sportiv a primit, faţă de generaţia precedentă M3 coupe, multe alte artificii menite să reducă greutatea maşinii. Nemţii îşi doresc să aducă modelul sub nivelul de 1500 kg, ceea ce este o performanţă având în vedere că o greutate însemnată o va avea numai compartimentul motorului de peste 400 cai putere.

BMW nu a dezvăluit informaţii cu preţurile viitorului coupe, însă cel puţin în Anglia el este aşteptat la un preţ în jurul a 60.000 lire sterline (70.000 euro, la cursul zilei).

 

 

 

Cele mai citite

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel...

Florin Piersic a fost transferat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor

Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. A început să meargă pe distanțe scurte, potrivit...

Alege covorașe profesionale și moderne dedicate spațiilor de business!

Primul contact cu clienții este important, poate fi pasul de creare a unor parteneriate de durată, așadar o impresie pozitivă nu face decât să...
Ultima oră
Pe aceeași temă