18.7 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Explozie la bordul unui feribot care transporta turiști, în...

FOTO + VIDEO. Explozie la bordul unui feribot care transporta turiști, în Bali. O persoană a murit, 14 au fost rănite

O turistă străină a murit și alte 14 persoane au fost rănite, joi, în Indonezia, ca urmare a unei explozii la motorul unei ambarcațiuni turistice, informează poliția locală, citată de AFP, potrivit Agerpres.

„Explozia a avut loc după ce vasul a parcurs aproximativ 200 de metri” și se îndrepta spre mica insulă Gili Trawangan, a declarat șeful poliției din districtul Karang Asem, situat la est de Bali.

Sugeng Sudardso a mai precizat că, din cauza rănilor, o femeie a murit. Pe ambarcațiune se aflau 35 de pasageri străini și patru membri ai echipajului.

Totodată, o echipă de geniști investighează cauza exploziei.

O echipă de geniști a fost desfășurată la fața locului pentru a investiga cauza exploziei. Totodată, autoritățile verifică documentele de indentitate a celor 14 răniți, pentru a le stabili identitatea. Ei ar fi originari din Portugalia, Germania, Marea Britanie, Australia și Coreea de Sud, potrivit informațiilor preliminare ale poliției. 

Transportul naval este foarte răspândit în Indonezia, asigurând legăturile între cele 17.000 de insule și insulițe ale arhipelagului, unde accidentele soldate cu victime sunt frecvente din cauza măsurilor de securitate precare și a supraaglomerării ambarcațiunilor.

În iunie 2015, 25 de turiști au fost răniți în două mici explozii accidentale pe un feribot cu 129 de persoane la bord care făcea legătura între insulele Bali și Lombok.

Cele mai citite

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...

Tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Zona a devenit cel mai nou și mai modern reper urban din Capitală

De la începutul acestei săptămâni, tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 opresc în stația „Piața Eroii Revoluției”. În urma lucrărilor de modernizare...

DISPERARE. Grindeanu modifică iar legea doar ca să scape de Spitalul CF 2 din București

După ce a fost făcut KO în această săptămână de ministrul Educației, Ligia Deca, care nu a fost de acord cu trecerea Spitalului...
Ultima oră
Pe aceeași temă