10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Superstiții periculoase la Delfinariul din Constanța. Directorul a strâns...

FOTO + VIDEO. Superstiții periculoase la Delfinariul din Constanța. Directorul a strâns banii pe care turiștii i-au aruncat în bazinul peștilor: este un obicei medieval, care intoxică animalele

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța și un scafandru au strâns, astăzi, banii pe care turiștii îi aruncă în bazinul cu pești.

Turiștii care vin la CMSN, complex în care se află și delfinariul, și-au făcut un obicei în a arunca bani în bazin, așa cum se aruncă în celebrele fântâni din Roma, de pildă. Aici însă, aceste gesturi sunt periculoase pentru pești.

„Este un obicei medieval, care însă deranjează peștii, pentru că banii ruginesc eliberând ioni metalici toxici pentru pești. Banii de regulă sunt făcuți din oțel, însă sunt îmbrăcați în aliaje de metale neferoase, aluminiu, cupru, nichel, care eliberează ioni, care deranjează și echilibrul biologic al apei și intoxică și peștii. Insistăm să transmitem să nu se mai arunce bani aici, trebuie să învățăm să iubim și animalele””, a spus Adrian Bîlbă.

Conducerea CMSN îi roagă pe cei care trec pragul complexului să nu mai arunce bani la pești.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă