11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Cel puțin 25 de persoane au fost ucise în...

FOTO + VIDEO. Cel puțin 25 de persoane au fost ucise în orașul sirian Alep

Cel puțin 25 de civili au murit, sâmbătă, în orașul sirian Alep, în urma unor lovituri aeriene ale regimului de la Damasc asupra sectorului rebel din oraș, informează agențiile AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunțat că printre victime se află șapte persoane, care stăteau la coadă la iaurt, într-o piață din cartierul Bustan al-Qasr, în momentul în care a avut loc atacul.

Tot sâmbătă, forțele guvernului sirian au anunțat cucerirea unei tabere controlate de rebeli în nordul orașului, informație confirmată de un oficial rebel, relatează Reuters. Cucerirea taberei Handarat s-a produs ca urmare a „bombardamentelor intensive ale forțelor regimului (…) și ale avioanelor ruse”, a precizat OSDO într-un comunicat.

Grupul de monitorizare Observatorul sirian pentru drepturile omului a anunţat că bilanţul victimelor este de aşteptat să crească pentru că mai există persoane prinse sub dărâmături. Este a doua zi de la pornirea ofenisivelor. Vineri, cel puţin 47 de persoane, printre care și şapte copii, şi-au pierdut viaţa..

Peste două milioane de civili din Alep nu mai au acces la apă curentă, după ce bombardamentele efectuate de forţele guvernamentale au avariat o staţie de pompare care alimenta cu apă părţile rebele din oraş, iar drept răspuns, rebelii au oprit o altă staţie de pompare care alimenta întreg oraşul.

UNICEF avertizează că întreruperea alimentării cu apă reprezintă un risc major de sănătate în zonele controlate de rebeli întrucât singurele surse alternative de apă potabilă sunt câteva puţuri contaminate.

 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă