15.4 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Atacul de la Charlottesville: O nouă filmare șocantă cu...

FOTO + VIDEO. Atacul de la Charlottesville: O nouă filmare șocantă cu momentul în care extremistul intră cu mașina în mulțime

Momentul în care extremistul James Fields a intrat cu mașina în oamenii care participau la o contramanifestație în orașul american Charlottesville, cauzând moartea unei persoane și rănirea altor 19, a fost surprins într-un filmuleț făcut public de Daily Mail.

În imagini se poate observa cum mașina în care acesta se afla, un Dodge Challenger, a intrat cu viteză în protestatarii încercau să se dea din calea ei. 

Un martor pe nume Nic McCarthy a declarat că a văzut o mașină de culoare închisă care se îndrepta cu viteză spre mulțime.
„I-a lovit, iar apoi a dat cu spatele”, a spus el.



Potrivit tabloidului britanic, filmarea a apărut pe Internt la scurt timp de la incident. Pe fundal se pot auzi oameni care plâng și țipă. 

„Conducea cu aproximativ 65 de kilometri pe oră și a rănit 15-20 de persoane, după care s-a ciocnit de două mașini, după care a dat cu spatele și a încercat să fugă de poliție”, a spus un alt martor, Dan Miller. 

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!


O femeie a fost ucisă și 19 persoane au fost rănite când o mașină a intrat într-un grup de contraprotestatari la un miting al naționaliștilor albi. Autoritățile l-au identificat pe șoferul mașinii în persoana lui James Alex Fields Jr, din Ohio. Tânărul, în vârstă de 20 de ani, a fost pus sub acuzare pentru omor calificat.

Ca urmare a tragediei, locuitorii din Charlottesville au ținut un priveghi. În alte orașe americane au fost organizate proteste. Unii au manifestat împotriva președintelui Donald Trump și a răspunsului față de atacul cu mașina. Alții și-au exprimat solidaritatea cu victimele, în timp ce au fost și persoane care au acuzat poliția că ar fi complice al violențelor.

În anumite state din sudul Statelor Unite, oamenii au cerut ca monumentele Confederației să fie scoase, acestea fiind și motivul pentru care naționaliștii albi s-au adunat în Charlottesville.

 


Șeful administrației de la Casa Albă a condamnat, sâmbătă, „ura şi violenţa de pe multe părţi”, însă a evitat să-i numească pe militanţii de extremă-dreaptă, care, deşi au fost responsabili pentru escaladarea violenţelor din Charlottensville, l-au susţinut în timpul alegerilor prezidențiale din 2016. Această atitudine nu a rămas fără ecou și a fost aspru criticată de opoziție, dar și de apropiații lui Trump.

„Este foarte important pentru naţiune să-l audă pe preşedinte catalogând evenimentele din Charlottesville drept ceea ce sunt, un atac terorist comis de militanţii albi pentru supremaţie rasială”, a scris senatorul republican din Florida, Marco Rubio.

De asemenea, și fosta candidată la alegerile prezidențiale din 2016, Hillary Clinton, l-a criticat pe actualul președinte al SUA. „Fiecare minut în care permitem acestei situaţii să persiste prin încurajări tăcute sau lipsă de acţiune este ruşinos şi ne distruge valorile”, a scris Clinton, pe Twitter.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

 
Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...
Ultima oră
Pe aceeași temă