13.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Dosarul accidentului a fost preluat de Parchetul de pe...

FOTO + VIDEO. Dosarul accidentului a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călărași. 23 dintre șoferii implicați în accidentul de pe A2 au fost audiați de anchetatori. Nouă persoane au rămas fără permise de conducere

UPDATE 17.20: Dosarul în care se investighează accidental rutier în lanţ produs, sâmbătă, pe A2, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi. Dosarul a fost înregistrat, iniţial, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară.

Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Public, remis redacţiei România Liberă, până în momentul preluării dosarului, organele de poliţie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Servicul Rutier – Biroul A2, sub coordonarea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară, au desfăşurat activităţi de identificare a autovehiculelor implicate sau care au suferit avarii în urma accidentului (în total 33), precum şi de identificare şi audiere a conducătorilor auto şi persoanelor care au suferit vătămări. De asemenea, s-au efectuat verificări tehnice ale autovehiculelor implicate.


Nouă dintre șoferii implicați în accidentul care a avut loc, sâmbătă dimineața, pe Autostrada A2 au rămas fără permis de conducere, a declarat coordonatorul anchetei, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Liliana Bănescu, potrivit News.ro.

„Nouă permise au fost reţinute, însă asta nu înseamnă că s-a stabilit vreo vinovăţie cu privire la producerea accidentului, pentru că încă se fac cercetări”, a declarat Liliana Bănescu, pentru News.ro.

Totodată, 23 dintre cei 33 de șoferi implicați în accident au fost audiați, până în prezent. Potrivit sursei citate, anchetatorii nu au putut lua legătura cu ceilalți 10 șoferi, astfel că poliţiştii s-au deplasat la spitalele unde sunt internaţi.


CITEȘTE ȘI: Cum s-au izbit șoferii care circulau ieri orbește pe A2 și au provocat cel mai grav accident rutier din România, cu 4 morți și 57 de răniți. Ultimul automobil implicat în accident avea kilometrajul blocat la 118 kilometri pe oră


 

Anchetatorii tratează accidentul de sâmbătă dimineața drept un accident de muncă, întrucât unul dintre microbuzele implicate transporta agenţi de pază care se întorceau de la serviciu. Astfel, urmează ca procurorii să obţină documentele de angajare ale agenţilor de pază, dar şi să stabilească modul în care se desfăşura transportul. În acest caz, au fost sesizaţi şi inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călăraşi.

Primul şofer care a fost implicat în accidentul de sâmbătă, un instructor auto care încerca să ajungă la Brăila, spune că se afla pe banda a doua a autostrăzii şi a redus viteza până la 30 de kilometri pe oră atunci când a constatat că vizibilitatea este foarte slabă din cauza ceţii. De asemenea, surse din anchetă spun că ultima maşină care a intrat în vehiculele avariate şi blocate pe autostradă a rămas cu kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri pe oră.

Potrivit datelor din anchetă, Dacia Logan condusă de instructorul auto a fost lovită de un autoturism Volkswagen. Surse apropiate anchetei arată că ultima maşină care a lovit blocul de maşini avariate care erau pe autostradă avea kilometrajul blocat la viteza de 118 kilometri/oră.

Accidentul de sâmbătă dimineaţă este cel mai grav eveniment rutier produs vreodată pe Autostrada Soarelui, spun poliţiştii de la Poliţia Rutieră. Patru oameni au murit, iar alţi 57 au fost răniţi.


CITEȘTE ȘI: Panourile de avertizare de pe A2 funcţionau la momentul accidentului. Pe ele scria “Atenţie ! km 96 – km 117+500 limită de viteză 60 km/h !”. VIDEO: Impactul, devastator și la 50 km/h


24 dintre persoanele rănite, sâmbătă, în accidentul care a avut loc pe Autostrada A2 se află, în continuare, în spitale, înformează Ministerul Sănătății. Patru dintre cei răniți sunt internați la Spitalul Floreasca, șase sunt internați la Spitalul Bagdasar Arsei, trei la Spitalul Pantelimon, trei la Spitalul Sfântul Ioan, trei la Spitalul Universitar, patru la Spitalul Elias și unui la Spitalul Călărași.

Dosarul penal deschis de procurori şi de poliţişti priveşte fapte de ucidere din culpă şi vătămare corporală, ambele infracţiuni comise în formă agravantă.

 

 

 

Cele mai citite

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Premierul Netanyahu și șeful CIA, William Burns, au discutat despre o „pauză” în operațiunile militare din sudul Fâșiei Gaza

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi şeful CIA, William Burns, au discutat miercuri la Ierusalim despre o posibilă 'pauză' în operaţiunile militare în sudul Fâşiei...

Creditele ipotecare au crescut cu 29% în primul trimestru din 2024

Creditele ipotecare noi acordate în primele trei luni ale acestui an au totalizat aproximativ 1,1 miliarde de euro la nivel naţional, în creştere cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă