10.9 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Topul celor mai populare postări pe Facebook în anul 2011. Vezi...

FOTO. Topul celor mai populare postări pe Facebook în anul 2011. Vezi cele 40 de articole

Facebook a publicat o listă cu cele mai populare articole distribuite pe reţeaua de socializare în anul 2011, scrie mashable.com

Subiectele sunt extrem de variate şi pornesc de la un clip cu doi bebluşi care gânguresc până la articole importante despre tragedia din luna martie din Japonia. 12 dintre cele 40 de poveşti sunt legate de familie şi de cum să fii părinte, trei dintre subiecte sunt inregistrări video devenite virale, iar alte trei sunt despre Steve Jobs.

Toate cele 40 de poziţii sunt ocupate de materiale de presă din 5 publicaţii: Yahoo – 13, CNN – 11, New York Times – 7, Huffington Post – 7, The Wall Street Journal – 1 şi Washington Post – 1.

Majoritatea acestor materiale sunt de opinie, ca de exemplu “Tiger Moms” sau un comentariu despre motivele pentru care femeile rămân nemăritate. Ştirile clasice şi-au făcut loc cu greu în clasament, doar una dintre el reuşind să urce pe locul 37 – anunţul CNN despre moartea lui Steve Jobs.

Iată lista completă a celor 40 de articole:
1. Satellite Photos of Japan, Before and After the Quake and Tsunami (New York Times) (Fotografii din satelit cu Japonia, înapoi şi după cutremur)
Articolul a fost publicat pe 15 martie de New York Times şi este un grafic comparativ (înainte şi după cutremur şi tsunami) cu imagini ale Japoniei din satelit

2. What teachers really want to tell parents (CNN) (Ce vor profesorii să le spună de fapt părinţilor)
Articolul a fost publicat de CNN pe 6 septembrie şi dezbate ideea că foarte mulţi profesori renunţă la meseria lor din cauza interacţiunilor cu părinţii.

3. No, your zodiac sign hasn’t changed (CNN) (Nu, semnul tău zodiacal nu s-a schimbat)
Articolul care are rolul de a combate ideea că semnele zodiacale s-ar schimba a ajuns pe locul 3 în topul Facebook. A fost publicat pe 13 ianuarie de CNN.

4. Parents, don’t dress your girls like tramps (CNN) (Părinţi, nu vă mai îmbrăcaţi copii ca pe dame fatale)
Acest editorial publicat de CNN este un apel către părinţi să nu îşi mai lase copiii să se îmbrace sexy

5. (video) – Father Daughter Dance Medley (Yahoo) (Dansul dintre un tată şi fiica sa la nuntă)
Yahoo a distribuit un video care la scurt timp a devenit viral şi prezintă un tată şi fiica sa dansând la nunta acesteia.

6. At funeral, dog mourns the death of Navy SEAL killed in Afghanistan (Yahoo) (Un câine îşi plânge stăpânul, un ofiţer ucis în Afganistan)
Materialul publicat de Yahoo pe 25 august contine o fotografie in care un câine deplânge moartea stăpânului său, un ofiţer de marină.

7. You’ll freak when you see the new Facebook (CNN) (Te vei speria teribil când vei vedea noul Facebook)
Fondatorul site-ului Mashable, Pete Cashmore, a intrat în top cu comentariul său din 27 septembrie în care explică modul în care oamenii vor reacţiona la modificările aduse reţelei de socializare Facebook.

8. Dog in Japan stays by the side of ailing friend in the rubble (Yahoo) (Japonia: un câine refuză să plece de lângă stăpânul său prins sub dărâmături)
Materialul publicat pe 16 martie de Yahoo conţine un video cu un câine care refuză să plece de lângă stăpânul său aflat în suferinţă, după cutremurul şi tsunami-ul din Japonia.

9. Giant crocodile captured alive in Philippines (Yahoo) (Crocodil gigant captural viu în Filipine)
Pe 5 septembrie Yahoo a publicat un material care descrie cum sătenii şi vânătorii din Filipine au capturat un crocodil.

10 New Zodiac Sign Dates: Ophiuchus The 13th Sign? (The Huffington Post) (Datele unui nou semn zodiacal: Ophiuchus – al 13-lea semn?)
Anunţul că va apărea un nou semn zodiacal, publicat de Huffington Post pe 13 ianuarie, a ajuns pe locul 10.

11. Parents keep child’s gender under wraps (Yahoo) (Părinţii refuză să dezvăluie sexul copilului)
Povestea a doi părinţi care au decis să nu dezvăluie sexul copilului lor nimănui a devenit un sibiect aprins de dezbatere în primăvara acestui an.

12. How to Talk to Little Girls (The Huffington Post) (Cum să vorbeşti cu fetiţele)
Pe 22 iunie, Huffington Post a publicat un comentariu despre cum ar fi bine ca fetiţele să nu fie învăţate că aspectul fizic este cea mai importanta caracteristică a unei femei.

13. Stop Coddling the Super-Rich (New York Times) (Nu îi mai menjaţi pe cei super bogaţi)
Materialul de opinie redactat de Warren Buffet pe 14 august în New York Times despre cum bogaţii ar trebui taxati mai mult a ajuns pe locul 13.

14. Why Chinese Mothers Are Superior (Wall Street Journal) (De ce mamele din China sunt mai bune)
Un articol despre modelul chinezesc de creştere a copiilor, care argumentează că acesta ar fi cel mai recomandat a fost publicat de Wall Street journal pe 8 ianuarie.

15. (video) – Twin Baby Boys Have A Conversation! (Yahoo) (O conversatie între doi bebeluşi gemeni)
O conversaţie dintre doi bebeluşi, într-o limbă doar de ei înţeleasă a făcut înconjorul lumii şi a devenit una dintre cele mai distribuite poveşti de pe Facebook din 2011.

16. Man robs bank to get medical care in jail (Yahoo) (Un bărbat a jefuit o bancă pentru a primi îngrijiri medicale în închisoare)
O ştire publicată de Yahoo pe 21 iunie relatează cum un bărbat a încercat să jefuiască o bancă, cerând un singur dolar, pentru a intra în închisoare şi a beneficia de îngrijire medicală.

17. Why You’re Not Married (The Huffington Post) (De ce nu eşti măritată)
Povestea din Huffington Post, postată pe 13 februarie, explică motivele pentru care femeile care îşi doresc să se căsătorească ajung în cele mai multe cazuri nemăritate.

18. A Sister’s Eulogy for Steve Jobs (New York Times) (Elogiul unei surori pentru Steve Jobs)
New York Times a publicat pe 30 octombrie elogiul surorii lui Steve Jobs după moartea acestuia.

19. Ryan Dunn Dead: ‘Jackass’ Star Dies In Car Crash (The Huffington Post) (Ryan Runn a murit: Starul Jackass a decedat într-un accident de maşină)
O ştire postată pe 20 iunie de Huffington Post despre moartea starului Jackass, Ryan Dunn a ajuns pe locul 19 în top.

20. Scientists warn California could be struck by winter ‘superstorm’ (Yahoo) (Oamenii de ştiinţă avertizează că statul California ar putea fi lovit de o furtună puternică)
Anunţul dat de Yahoo pe 17 ianuarie potrivit căruia californieni ar fi ameninţaţi de o puternică furtună a fost al 20-lea cel mai distribuit material pe Facebook anul acesta.

Mai jos, celelalte 20 de poziţii din top:

21. Notes From a Dragon Mom (New York Times)  – Scrieri de la o mamă dragon

22. A Message to Women From a Man: You Are Not “Crazy” (The Huffington Post) – Un mesaj pentru femei de la un bărbat: nu sunteţi “nebune”

23. Obama’s and Bush’s effects on the deficit in one graph (Washington Post) – Efectele pre;edin’ilor Obama şi Bush asupra deficitului într-un singur grafic 

24. Penn State, my final loss of faith (Washington Post) – Penn State, ultima mea speranţă pierdută

25. Golden-Voiced Homeless Man Captivates Internet (Yahoo) – Vocea de aur a unui om al străzii captivează internetul 

26. The most typical face on the planet (Yahoo) – Cea mai comună faţă de pe planetă

27. Widespread destruction from Japan earthquake, tsunamis (CNN) – Distrugere în masă în Japonia după cutremur

28. Permissive parents: Curb your brats (CNN) – Părinţii permisivi: stăpâniţi-vă copiii

29. A father’s day wish: Dads, wake the hell up!(CNN) – O dorinţă de ziua tatălui: Taţi, treziţi-vă odată!

30. (video) – Laughing Baby Loves Ripping Paper! (Yahoo) – un bebeluş râde copios în timp ce rupe hârtie

31. Epic Cover Letter: How To Get Hired For Your Dream Job (PICTURE) (The Huffington Post) – O scrisoare de intenţie legendară: cum să te angajezi la jobul de vis

32. New Zodiac sign dates: Don’t switch horoscopes yet (Washington Post) – Noile date zodiacale: Nu vă schimbaţi horoscopul încă

33. Things Babies Born in 2011 Will Never Know (Yahoo) – Lucruri pe care copii născuţi în 2011 nu le vor şti niciodată

34. The Psychology of Revenge: Why We Should Stop Celebrating Osama Bin Laden’s Death (The Huffington Post) – Psihologia răzbunării: De ce trebuie să ne oprim din a celebra moartea lui bin Laden

35. (photo gallery) – ‘Where Children Sleep’ (New York Times) – galerie foto – Unde dorm copii 

36. Quake moved Japan coast 8 feet, shifted Earth’s axis (CNN) – Cutremurul din Japonia a mutat Japonia pe hartă şi a modificat axa Pământului

37. Steve Jobs, Apple founder, dies (CNN) – A murit fondatorul Apple, Steve Jobs

38. China’s latest craze: dyeing pets to look like other wild animals (CNN) – Ultimul trend al Chinei: vopsitul animalelor de casă să arate ca animalele sălbatice

39. Grant Hill’s Response to Jalen Rose (New York Times) – Răspunsul lui Grant Hill pentru Jalen Rose

40. Steve Jobs’s Patents (New York Times) – Patentele lui Steve Jobs

Cele mai citite

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă