13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: TEROAREA submarinelor NATO. Cum arată elicopterul amfibiu RUSESC care poate transporta...

FOTO: TEROAREA submarinelor NATO. Cum arată elicopterul amfibiu RUSESC care poate transporta BOMBE ATOMICE

Elicopterul sovietic MI-14 a fost unul dintre cele mai controversate proiecte ale URSS. El poate ameriza și transporta torpile cu acțiune subacvatică și a fost folosit intens de Moscova pentru vânarea submarinelor SUA.

După prăbușirea URSS, în anii ’90, SUA a făcut presiuni asupra administrației Ielțin pentru încetarea producției elicopterelor MI-14.

Citește și: FOTO: Cum arată, în INTERIOR, cel mai modern și TERIBIL submarin nuclear american, care poate transforma Rusia în PRAF ȘI PULBERE

Americanii și germanii au avut ideea

Ideea de a folosi elicoptere pentru a vâna submarine a aparținut, inițial, americanilor, care au folosit elicopterul Sikorsky R-4 pentru a patrula în apele teritoriale ale SUA, dar și germanilor, care au utilizat elicopterul ultra-uşor FI 282 pentru un scop similar.

Însă în timpul Războiului Rece cele două tabere au început cursa proiectării şi fabricării unor elicoptere mult mai sofisticate pentru a monitoriza situaţia din adâncurile oceanelor. În conskecință, proiectanţii ruşi au modificat elicopterul MI-8 şi l-au transformat într-o ambarcaţiune cu elice.

Citește și: FOTO: Armele de ȘOC ale SUA. De ce Vladimir Putin ar trebui să fie ÎNGROZIT și ce avantaje TERIBILE au americanii

MI-14 a zburat, pentru prima oară, în 1973 şi era echipat cu întreaga gamă de rachete anti-navale şi torpile anti-submarine.

În plus, MI-14 putea transporta şi bombe atomice subacvatice, denumite “Scalp”, care aveau o putere de 1.000 de kg de TNT, acţionau în adâncuri şi puteau distruge submarinele inamice aflate pe o rază de 1 km.

Citește și: FOTO: Descoperire ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE. Ce au găsit mai mulți tineri într-un BUNCĂR de RACHETE NUCLEARE abandonat din SUA

La un pas de Al Treilea Război Mondial

Inginerul şef al birourilor MI consideră că producţia elicopterului a încetat din cauza presiunilor SUA.

“La un moment dat, un elicopter MI-14 a detectat un submarin american în apele teritoriale sovietice din zona arctică. Pur şi simplu nu am avut destul curaj pentru a-l distruge. Începând de atunci, americanii au început să facă presiuni asupra noastră pentru încetarea producţiei, deoarece elicopterul reprezenta un pericol real pentru navele lor”, a declarat inginerul, conform English Russia.

Citește și: FOTO: Cum arată, în INTERIOR, un buncăr NUCLEAR din China, construit de teama unui atac SOVIETIC

Misiune imposibilă

Cu toate acestea, o serie de specialişti militari consideră că reluarea producţiei ar fi o misiune aproape imposibilă pentru Rusia, deoarece multe dintre documente au fost pierdute, iar cei mai mulţi dintre inginerii calificaţi care s-au ocupat de proiect au părăsit ţara sau sunt mult prea bătrâni pentru a mai lucra.

Mai mult decât atât, dorinţa Moscovei de a relua producţia modelului MI-14 ar putea demonstra faptul că industria militară aeriană a Rusiei nu mai poate produce nici un model nou, din cauza lipsei experienţei şi a specialiştilor, aşa că este nevoită să apeleze la vechile modele sovietice.

Citește și: FOTO: Cea mai mare PANDEMIE din Rusia. IMAGINILE de arhivă care spun totul despre consumul de VODCĂ

Cele mai citite

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă