12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Tensiune EXTREMĂ. Cum arată zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi...

FOTO: Tensiune EXTREMĂ. Cum arată zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud

Linia de demarcaţie dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud este una dintre cele mai tensionate graniţe din lume. Deşi Războiul din Coreea s-a încheiat, din punct de vedere tehnic, pentru SUA, cele două state coreene se află, încă, pe picior de război şi au menţinut, la graniţa comună, turnurile de supraveghere şi mii de soldaţi care se privesc cu duşmănie în aşteptarea următoarei invazii.

Zona tampon creată în 1953 în urma armistiţiului dintre Nord şi Sud se numeşte zonă demilitarizată. Cu toate acestea, prezenţa militară este uriaşă şi aproape sufocantă pentru militarii celor două state. Graniţa este împânzită de garduri electrificate, de mine şi de soldaţi aflaţi în permanenţă cu degetele pe trăgacele mitralierelor.

Citeşte şi TOPUL celor mai amuzante şi ridicole abateri disciplinare ale agenţilor FBI. Unele sunt incredibile!

În 1969, peste 300 de soldaţi americani şi sud-coreeni şi aproximativ 400 de militari nord-coreeni au fost ucişi în schimburile de focuri care au avut loc la graniţă, conform Business Insider. În plus, o mulţime de nord-coreeni au încercat şi încă încearcă să fugă în Coreea de Sud şi nu se opresc decât atunci când aud focurile de avertisment ale soldaţilor sud-coreeni.
 

Din galeria foto de mai sus veţi afla cum arată zona demilitarizată dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud. Unele imagini sunt incredibile!

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă