13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: TENDINŢE - Cum să avem sărbătorile de iarnă în pas cu...

FOTO: TENDINŢE – Cum să avem sărbătorile de iarnă în pas cu moda

Desigur există o modă şi în cazul lifestylului de sărbători, iar aceasta se referă în primul rând la decoraţiuni, la modul în care vom împodobi bradul, la culorile folosite, în general la stilul pe care îl vom adopta şi la atmosfera care va predomina.

Toate aceste tendinţe se conturează la Christmassworld, târgul de la Frankfurt, special dedicat acestei teme, ediţia 2014 urmând a se desfăşura în perioada 24 – 28 ianuarie.

Echipa de designeri Stilburo Bora, Herke, Palmisano a trasat deja în detaliu tendinţele de sărbători inclusv pentru sezonul viitor din care putem să ne inspirăm, acestea urmând a fi expuse şi prezentate la Christmassworld Galeria 1 în cadrul Trend Show. Sunt avute în vedere decoraţiunile şi aranjamentele privite prin prisma formelor, materialelor folosite, culorilor şi modelelor.

În general pentru sărbători se prefigurează decoruri romantice cu culori luminoase, aur şi argint, una dintre temele preferate fiind nostalgia. Este de remarcat că multe dintre ideile, decoraţiunile şi chiar aranjamentele propuse de designeri la târgul Christmassworld reprezintă teme care se pot aborda la mai multe tipuri de evenimente festive, nu numai la cele privind sărbătorile de iarnă, moda putând fi extinsă la nunţi, Paşte etc.

În ceea ce priveşte tendinţele, echipa de designeri Stilburo Bora, Herke, Palmisano a luat în considerare mai multe linii posibile, cei interesaţi putând alege între mai multe soluţii (care uneori pot părea contradictorii), eventual şi mixuri între acestea, de exemplu în funcţie de personalitatea, starea de spirit şi preferinţele de stil ale fiecăruia.

Stilul rafinat, armonia liniştită, culorile intense, modelele florale vibrante, motivele simbolice, efectele hipnotice, gravitatea geometrică, tonurile delicate – roz, albastru, alb, maro închis etc. se regăsesc în mai multe propuneri, putând considera că acestea sunt tendinţele generale ale momentului.

Inspiraţia din natură rămâne o temă predilectă, iar din acest punct de vedere o notă aparte este dată de umbre fine care, în viziunea designerilor de la Stilburo, reprezintă o interpretare contemporană a unui lifestyle natural.

Ce caracterizează această linie? În primul rând, o înclinaţie către un stil rustic, cu suprafeţe de materiale naturale ca: piatră, lemn, ceramică, piele, dar şi suprafeţe strălucitoare. Materialele textile ca fetru, mohair, lână, iută, sunt şi ele natural. În acest décor care invită la relaxare simpă, există şi touch-uri high class date de crom, bronz şi cupru.

Stilul geometric este o altă propunere a designerilor care are în vedere cercuri, puncte, linii, dreptunghiuri, pătrate şi romburi care generează diverse mozaicuri sau fâşii. Modele psihedelice repetitive şi vibrante, reliefuri sculptate, desingul este completat prin metale – crom, oţel – plastic,ceramică, sticlă. Combinaţia mat-lucios, materialele transparente ca şi textilele de calitate superioară, contrastele alb-negru, tonurile de bej minimale, toate acestea întăresc acest stil contemporan, în timp ce tonurile puterice de albastru şi galben aduc un plus de severitate.

Poate mai nouă este nota experimentală, extravagantă, din care nu este exclus umorul/gluma , pe care o propune studioul de design pentru evenimente festive. Revin şi aici culorile intense, modelele florale şi motivele simbolice.

În sfârşit, o altă direcţie propusă se referă un decor liniştit, cu forme organice, tonuri pastelate delicate şi influenţă asiatică care, toate, induc un stil rafinat şi superior, armonie liniştită, simplitate formală.

Nostalgia

O temă care se regăseşte cu predilecţie la salonul Christmassworld este cea a nostalgiei, prin care universul de basm al copilăriei este transferat în prezent prin obiecte dragi. Decoraţiuni, accesorii, obiecte sunt regăsite şi incluse în decorurile de Crăciun.

Un exemplu elocvent este standul NEWSTALGIA, propus de designerii olandezi Rudi Tuinman şi Pascal Koelman la ediţia din ianuarie a târgului de la Frankfurt.

Mai multe informaţii despre cum se poate concepe un astfel de décor: www.2dezign.ol

Deasemenea pentru cei care doresc să participe sau să viziteze târgul Christmassworld: Anca Murar, reprezentant Messe Frankfurt în România: tel.: 0722.454.225; office@expo-germania.ro

 

Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă