12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. România, țara tuturor posibilităților: În Ploiești, doi stâlpi de electricitate au...

FOTO. România, țara tuturor posibilităților: În Ploiești, doi stâlpi de electricitate au fost amplasați în MIJLOCUL străzii

Doi stâlpi de electricitate au fost amplasaţi în mijlocul carosabilului, într-una dintre cele mai mari intersecţii din centrul municipiului Ploieşti, informează Mediafax.

Stâlpii de susţinere a reţelei de distribuţie a energiei electrice au fost amplasaţi, zilele trecute, în mijlocul carosabilului, la intersecţia străzii Gheorghe Doja cu strada Văleni, una dintre cele mai mari şi mai circulate intersecţii din centrul municipiului Ploieşti.

Amplasarea celor doi stâlpi de electricitate s-a făcut în contextul în care, în ultimele săptămâni, întreaga zonă a intrat în renovare, întrucât la Ploieşti se refac liniile de tramvai în cadrul unor proiecte pe fonduri europene, iar strada Gheorghe Doja este pe traseul liniei tramvaiului 101, care leagă partea de sud de nordul oraşului.

Într-un comunicat dat publicităţii, joi, Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Ploieşti anunţă că nu are “nicio implicare în decizia care a dus la amplasarea celor doi stâlpi în mijlocul carosabilului, pe strada Văleni, la intersecția cu strada Gheorghe Doja”.

Potrivit reprezentanţilor Electrica, în ședința Comandamentului săptămânal pentru lucrări de investiții, care a avut loc în 10 Iulie, reprezentantul Electrica, de profesie inginer, a propus ca înlocuirea stâlpilor pentru tramvai să se facă pe vechiul amplasament pe care existau stâlpii fostelor linii de tramvai, însă această soluţie nu a fost aprobată.

“Proiectantul General al lucrării, Intergroup Engineering SRL, a emis o Dispoziție de Șantier prin care s-a hotărât montarea celor doi stâlpi în mijlocul intersecției străzii Văleni cu Gheorghe Doja, soluție aprobată de Primăria Ploiești. Menționăm că pe Dispoziția de Șantier nu există nicio semnătură a reprezentanților SDEE Ploiești” se arată în comunicatul dat publicităţii, joi, de Electrica.

Contactat telefonic, viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Ploieşti, Iulian Teodorescu, care ocupă această funcţie după ce fostul primar şi-a dat demisia în martie, când a fost arestat preventiv într-un dosar al DNA, a declarat pentru Mediafax că este în concediu şi nu poate da detalii despre această situaţie.

Viceprimarul care îl înlocuieşte pe Teodorescu la conducerea Primăriei Ploieşti în această perioadă, Iolanda Băzăvan, nu a putut fi contactat pentru a exprima punctul de vedere al municipalităţii în legătură cu cei doi stâlpi amplasaţi în mijlocul străzii.

 

Cele mai citite

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă