20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Ridichile cresc pe TAVAN, iar muştarul, pe PEREŢI. Vezi unde se...

FOTO: Ridichile cresc pe TAVAN, iar muştarul, pe PEREŢI. Vezi unde se întâmplă aceste minuni!

În Tokyo, companiile cresc grădini în pereţi, pe acoperişuri şi pe holurile clădirilor de birouri, potrivit website-ului thecultureist.com.

Numărul mare de clădiri înalte, din sticlă şi beton, face din Tokyo un loc în care nu te aştepţi să găseşti prea multă vegetaţie. Însă această iniţiativă are în vedere integrarea spaţiului agricol şi a hidroponicii în jungla urbană.

Tranformarea spaţiilor mici dintre clădiri în parcele agricole este doar începutul. Grădini pe acoperişuri, în podeaua din birouri şi în alte locuri umplute cu rafturi în care verdeţurile sunt aliniate perfect se găsesc în tot mai multe companii din Tokyo care s-au angajat în această revoluţie agricolă.

Aceste ferme urbane nu numai că aduc produsele proaspete în mijlocul oraşului, dar reflectă un fel de ideal al agriculturii. Cele mai multe dintre acestea sunt organice şi localizate într-un mediu foarte uşor de controlat.

Aceasta este o veste bună pentru mulţi, mai ales pentru mamele îngrijorate de soarta produselor crescute local după dezastrul nuclear din martie, 2011. Pe lângă caracterul organic, fermele urbane le permit cetăţenilor să mănânce legume “domestice”.

Legumele, crescute în ghivece mici pretutindeni în clădirile de birouri, le facilitează oamenilor din Marunouchi (unul dintre cele mai mari cartiere financiare), de exemplu, accesul la mâncăruri tradiţionale.

În birourile agenţiei de recrutare PARSONA, sub băncile din zonele de odihnă sunt cultivate ridichi, broccoli şi boabe de muştar. Totodată, vegetaţia decorează tavanele şi holurile şi, pe lângă scaderea nivelului de stres, are rolul de a hrăni angajaţii care mănâncă la cantină.

Mitsubishi Heavy Industries are de asemenea o fabrică de plante susţinută de energie solară, parte a programului corporaţiei de responsabilitate socială. Printr-un parteneriat cu lanţul de restaurante New Tokyo, compania încearcă să creeze reţete sănătoase din legumele cultivate şi să-i facă pe oameni să conştientizeze importanţa produselor locale şi organice.

Mari companii precum PASONA şi Mitsubishi sunt doar deschizători de drumuri; tehnologia agriculturii urbane se va răspândi repede în viitorul apropiat. Aceasta ar putea fi chiar soluţia împotriva dependenţei Japoniei asupra importurilor. Totuşi, “fabricile agricole” din interiorul clădirilor sunt private complet de contactul cu insecte şi alte organisme întâlnite în fermele rurale, ceea ce ar putea ridica nişte îndoieli…

Citeşte şi IMAGINI desprinse, parcă, din poveşti. Cum arăta JAPONIA în urmă cu 100 de ani

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...

Gabriela Firea: „Primarul oamenilor sau primarul împotriva oamenilor? Asta au de ales bucureştenii pe 9 iunie!”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, spune că pe 9 iunie bucureştenii au de ales între „fapte concrete şi experimente ratate”, între „primarul...
Ultima oră
Pe aceeași temă