36.9 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialFOTO: Război la 1.000 de km de România

FOTO: Război la 1.000 de km de România

De câteva săptămâni, militanții ISIS din nordul Siriei au atacat orașul kurd Ayn Al-Arab, cunoscut și cu denumirea de Kobani, în încercarea de a cuceri noi poziții și de a întări controlul asupra teritoriului câștigat până în prezent.

În ultimele zile, atacurile aeriene asupra pozițiilor ISIS, coordonate de armata SUA, au lovit mai multe ținte din jurul orașului și par să fi încetinit avansarea militanților Statului Islamic.

Citește și: FOTO. FUSTE SCURTE și un LUX incredibil. Cum arată și cum se distrează tinerii de bani gata din capitala IRANULUI

Kobani se află la granița dintre Siria și Turcia, traversată de zeci de mii de kurzi care părăsesc orașul aflat în stare de asediu.

Unii dintre refugiați, precum și kurzii din sudul Turciei, privesc, prin binocluri, desfășurarea ostilităților. O parte din kurzii din Kobani au rămas, însă, să apere orașul în fața invadatorilor, ajutați de avioanele și rachetele occidentale, în timp ce ISIS continuă atacurile cu artileria, mortierele, bombele și mitralierele pe care le au în dotare.

Citește și: FOTO: Cum arătau 10 președinți ai SUA, înainte și după mandat

Conform CNN, care citează oficiali ai administrației americane, orașul Kobani va fi, în curând, cucerit de militanții ISIS, însă acest lucru nu va reprezenta o grea lovitoruă pentru cei care luptă împotriva Statului Islamic.

Aflați, din galeria foto de mai sus, ce se întâmplă în orașul Kobani, aflat la aproximativ 1.000 de km de România.

Citește și: FOTO din Al Doilea Război Mondial. Cum trăiau oamenii din LENINGRAD în timpul asediului, când 640.000 de ruși au fost uciși

Cele mai citite

Gresie pentru baie, bucătărie și living

Alegerea gresiei pentru baie, bucătărie și living implică luarea în considerare a unor factori precum funcționalitatea, durabilitatea și designul estetic. Iată câteva sfaturi pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă