18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO+FOTO. Proteste în București și în alte mari orașe față de intenția...

VIDEO+FOTO. Proteste în București și în alte mari orașe față de intenția Guvernului PSD de a-și subordona Justiția. S-a cerut demisia lui Dragnea, Tăriceanu și Toader

UPDATE 23,00: Protestul de la București s-a încheiat fără alte incidente.

Protestatarii au venit cu vuvuzele, tobe şi drapele tricolore şi au scandat "PSD – ciuma roşie", "Nu daţi înapoi – Venim peste voi!", "Tudorele, nu uita, aşteptăm demisia!" "DNA să vină să vă ia!", "Justiţie, nu corupţie!" şi "Hoţii! Hoţii!".


UPDATE 21,30: La București, câteva persoane au încercat să rupă cordonul de jandarmi care protejează sediul Guvernului. Ulterior, două persoane au fost duse la Secția 2 Poliție pentru a fi identificate și sancționate.


UPDATE 21,30: La Timișoara, un copil de 10 ani a leşinat, duminică seara, în timp ce participa alături de mama lui la protestul faţă de proiectul de modificare a legilor Justiţiei, informează Mediafax.

Unul dintre manifestanţi a sunat la 112. După ce s-a trezit din leşin, băiatul a acuzat dureri de burtă. În aproximativ cinci minute, un echipaj SMURD s-a deplasat de urgenţă în centrul Timişoarei, copilul fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Peste 100 de persoane s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Operei din Timişoara pentru a protesta faţă de proiectul de modificare a legilor justiţiei, prezentat de ministrul Tudorel Toader, căruia manifestanţii i-au cerut demisia.


 

UPDATE 21,20: Câteva mii de oameni protestează în acest moment în centrul Bucureștiului, cei mai mulți aflându-se în fața sediului Guvernului.


UPDATE 21,10: Peste o mie de persoane care protestează în Piața Victoriei au aprins, simultan, lanternele telefoanelor mobile, ca un semn că sunt vigilenți față de intențiile Puterii.


Circa 200 de persoane s-au adunat, duminică seară, în Piața Victoriei din București, într-o acțiune de protest față de intenția PSD și a Guvernului Tudose de a-și subordona puterea judecătorească, prin elaborarea unui pachet de legi care ar reglementa așa-zisa refiormă a Justiției.

Circulaţia în fața sediului Guvernului este restricţionată.

Alte câteva sute de oameni protestează la Timişoara, Cluj Napoca şi Braşov.

Ideea acestor acțiuni de protest a fost transmisă, acum câteva zile, pe Facebook.


Liderul PSD și al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seară,, la postul Antena 3, că nu înţelege "de unde patima" celor care critică propunerile ministrului Tudorel Toader de modificare a legilor Justiţiei.

Câteva dintre ideile promovate în pachetul de legi ale Justiției, anunțate recent de ministrul Tudorel Toader, urmăresc trecerea Inspecției Judiciare din subordinea CSM în aceea a ministrului Justiției precum și numirea procurorilor șefi ai DNA și DIICOT de către ministrul Justiției – nu de către președintele României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Spaniei, Pedro Sánchez, a luat decizia finală

Premierul spaniol Pedro Sánchez a declarat luni că va rămâne în funcție, după o perioadă de reflecție, notează Euronews. Sánchez a șocat țara miercuri, anunțând...

Abordarea și Sprijinul pentru Tinerii Care Trăiesc cu Această Tulburare

Sindromul Tourette este o tulburare neurologică caracterizată prin prezența ticurilor motorii și vocale persistente. Acesta poate afecta semnificativ calitatea vieții copiilor care trăiesc...

Nu se mai găsesc saci în sectorul 1! Armand și Tudorache își fac mâna pentru alegeri

Ilustrație: Marian Avramescu Un fenomen extrem de rar pe raza sectorului 1 din Capitală, de aproximativ trei ani și jumătate, a început să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă