16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Mașinile de la Detroit 2015: noua "rachetă" Ford GT, Honda NSX...

FOTO Mașinile de la Detroit 2015: noua “rachetă” Ford GT, Honda NSX și alți bolizi

Salonul Auto de la Detroit este primul eveniment auto major al anului 2015, bolizi de sute de cai putere, dar și mașini de familie, fiind prezentate, unele în premieră. 

Anul 2015 a început în lumea auto cu Salonul de la Detroit (NAIAS), acolo unde producătorii au prezentat atât bolizi, cât și modele destinate producțiilor de volum. Poate vedeta salonului, noul Ford GT vine cu un nou concept, care va fi gata să ajungă pe piață spre finalul anului 2016.

Vezi în galeria foto noul Ford GT, Honda NSX, dar și alți bolizi, inclusiv noi modele BMW sau Chevrolet

Noul Ford GT, la fel ca alți bolizi din cadrul salonului auto, precum Honda NSX, a optat pentru un motor care îmbină sutele de cai putere cu eficiența. GT va fi propulsat de un motor V6 biturbo de 3,5 litri care dezvoltă peste 600 CP. Mașina are un centru de greutate foarte jos, asta și datorită faptului că motorul este montat central-spate. Elementele din care este fabricată caroseria sunt aluminiul și fribra de carbon. Ușile tip fluture sunt și ele menite să pună cireașa pe tort. Cu toate că nu sunt cunoscute încă performanțele, probabile ele vor fi similare cu ale unui McLaren P1, adică 100 km/h însub 3 secunde.

Un model care de asemenea a acaparat atenția publicului și a reprezentanților media din întreaga lume este noul Honda NSX, un alt bolid, dotat cu un sistem de propulsie de 550-600 CP. Mai exact este vorba despre un motor tot biturbo V6, cuplat la un sistem de propulsie hibrid. 

Printre alte modele prezentate se numără: Jaguar F-Pace, primul SUV al companiei britanice; conceptul Infiniti Q60; Lexus GS F; Mercedes GLE Coupe; Volvo S60 Cross Country; Volkswagen Cross Coupé GTE dar și multe alte modele. Printre facelifturi se numără și cel suferit de Audi Q3.

Salonul Auto de la Detroit se desfășoară în perioada 12-25 ianuarie 2015. Următorul eveniment major, de acest fel, este Salonul Auto de la Geneva, din 5-15 martie, care va ajunge la ediția 85.

 

 

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...
Ultima oră
Pe aceeași temă