10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialFOTO Preşedintele PPE, Joseph Daul: Sunt îngrijorat de anunţul Guvernului privind posibila...

FOTO Preşedintele PPE, Joseph Daul: Sunt îngrijorat de anunţul Guvernului privind posibila modificare a legii privind aleşii locali

Preşedintele PPE, Joseph Daul, şi-a exprimat pe twitter îgrijorarea privind modificarea unei legi prin ordonanţă de urgenţă în preajma alegerilor şi spune că este o decizie nepotrivită din punct de vedere politic. Daul a făcut o referire clară la intenţia Guvernului de la Bucureşti de a modifica, prin ordonanţă de urgenţă, legea privind alegerea primarilor, în sensul de permite acestora ca timp de două săptămâni să-şi schimbe partidul în numele căruia au candidat fără aşi pierde mandatul.

"Sunt îngrijorat de recentul anunţ al Guvernului privind posibila modificare a legii privind aleşii locali. Modificarea unei legi prin ordonanţă de urgenţă în perioada alegerilor este nepotrivită din punct de vedere politic", a mai precizat Joseph Daul.

În şedinţa de guvern de marţi Executivul nu a luat în discuţie ordonanţa de urgenţă privind migraţia, însă,surse guvernamentale susţin că ordonanţa de urgenţa va fi discutată în şedinţa de guvern de joi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă