16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Percheziții de amploare la Timișoara într-un dosar de trafic de țigări

FOTO. Percheziții de amploare la Timișoara într-un dosar de trafic de țigări

Peste 80.000 de țigarete de contrabandă și 100 de cutii în formă de cartușe de țigări, folosite la înșelăciuni, au confiscat polițiștii în urma a șapte percheziții efectuate în Timișoara. 15 persoane au fost conduse la audieri, șapte dintre acestea fiind reținute.

”La data de 8 aprilie polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, au efectuat șapte percheziții domiciliare, pe raza municipiului Timișoara.

Acțiunea a vizat documentarea și probarea activității infracționale a 13 persoane, cu vârste între 18 și 45 de ani, bănuite de contrabandă cu țigarete”.

Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2015 – aprilie 2016, cei în cauză ar fi procurat țigarete de contrabandă din Serbia și le-ar fi vândut în piețele de pe raza municipiului Timișoara, prejudiciind, astfel, bugetul consolidat al statului.

Tot vineri, polițiștii au efectuat controale într-o piață din municipiul Timișoara, cu privire la care există suspiciuni că ar fi fost locul în care s-ar fi comercializat ilegal  produsele accizabile.

În urma perchezițiilor și a controalelor, polițiștii au ridicat 81.200 de țigarete de contrabandă,  alte produse accizabile (cafea, alcool), articole pirotehnice, arme albe, înscrisuri și 2.250 de euro susceptibili a proveni din activități ilegale.

Totodată, polițiștii au descoperit 100 de cutii cu polistiren și piroane pentru greutate, care au forma cartușelor de țigări și ar fi fost folosite de bănuiți pentru a induce în eroare cumpărătorii de țigarete de contrabandă.

15 persoane au fost depistate și conduse la sediul Secției 3 Poliție, pentru audieri, șapte dintre acestea fiind reținute pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.

La activități au participat și jandarmi.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale.

Cele mai citite

Asociaţia Energia Inteligentă: Furtuna geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice

O furtună geomagnetică sau solară poate avea consecinţe dezastruoase pentru reţelele electrice sau chiar pentru comunităţile care s-ar baza exclusiv pe energie electrică, arată...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...

Forțele israeliene continuă ofensiva în Gaza dinspre nord și sud

Luni, forțele israeliene au pătruns adânc în ruinele de la marginea de nord a Fâșiei Gaza pentru a recuceri o zonă de la luptătorii...
Ultima oră
Pe aceeași temă