14 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Pas cu pas cum realizaţi un abajur de hârtie

FOTO: Pas cu pas cum realizaţi un abajur de hârtie

Elegant, şic, retro, grozav! Cu un simplu picior de lampă şi cu un bec normal, acest drăguţ abajur de hârtie va deveni o sursă de lumină pentru un pat sau pentru o cameră de zi. Nu aveţi nevoie decât de un pistol de lipit, câteva accesorii şi materiale.

Materiale necesare: pistol de lipit Dremel şi baghete de lipit incolore de 7 mm, farfurii de hârtie cu diametrul de 18 cm, aproximativ 50 de bucăţi (diametrul farfuriilor trebuie să fie puţin mai mare decât înălţimea abajurului), picior de lampă cromat mat, abajur cilindric, crem, cu înălţimea de 13 cm şi diametrul de 15 cm, riglă gradată, creion, foarfecă, unealtă de pliat sau spatele unui cuţit de masă pe care să-l folosiţi la pliat, castron sau ceva asemănător pentru a sprijini abajurul în timpul procesului de lipire şi a ajuta la poziţionarea farfuriilor la aceeaşi înălţime în jurul abajurului.

Dacă dimensiunile abajurului şi farfuriilor diferă faţă de cele indicate, alegeţi un castron care permite ca farfuriile să fie poziţionate central pe abajur atunci când abajurul se sprijină pe el.

Pentru bec, asiguraţi-vă că utilizaţi doar puterea care este recomandată pentru piciorul de lampă.

Pasul 1. Îndoiţi în jumătate una dintre farfuriile de hârtie şi îndoiţi de-a lungul cutei cu ajutorul unui dispozitiv de îndoire sau cu spatele unui cuţit de masă. Puneţi rigla paralel, la distanţa de 0,5 cm de cută, şi utilizaţi un creion pentru a trasa o linie. Menţineţi farfuria pliată şi utilizaţi foarfeca pentru a tăia de-a lungul liniei trasate.

Pasul 2. Aşezaţi o altă farfurie de hârtie cu faţa în jos şi puneţi deasupra ei unul dintre semicercuri, astfel încât marginile curbe să fie aliniate. Puneţi rigla din oţel pe marginea dreaptă şi utilizaţi unealta de îndoire pentru a zgâria o linie în jos pe toată farfuria. Repetaţi procesul pe partea opusă a farfuriei astfel încât în centrul farfuriei să fie zgâriate două linii paralele, aflate la distanţa de aproximativ 1 cm, pe toată farfuria. Pliaţi sub formă de semicercuri, negativele împreună, şi îndoiţi liniile zgâriate pentru a obţine cute ascuţite.

Pasul 3. Introduceţi o baghetă de lipit incoloră în pistolul de lipit Dremel. Aşezaţi abajurul pe castron cu marginea superioară în sus. Aplicaţi o linie de adeziv până la centrul peretelui despărţitor cu lăţimea de 1 cm al primei farfurii şi apoi aplicaţi vertical farfuria pliată la abajur, astfel încât una dintre marginile pliate să se alinieze cu marginea verticală a abajurului.

Pasul 4. Repetaţi procesul, aliniind farfuriile următoare la cele precedente, procedând în acest fel de jur împrejurul abajurului, asigurându-vă că farfuriile se păstrează verticale şi sunt aliniate faţă de vârful şi baza abajurului. Repetaţi procesul până când abajurul este acoperit în întregime. Fixaţi abajurul de picior, montaţi becul şi lampa dumneavoastră este finalizată.

Puteţi aprecia numărul aproximativ de farfurii de care aveţi nevoie pentru abajur măsurându-i circumferinţa. O farfurie este egală cu 1 cm.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă