10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Orhideea, în topul preferinţelor

FOTO: Orhideea, în topul preferinţelor

Datorită aspectului lor exotic, orhideele au câştigat un segment foarte important din piaţă, fiind considerate în special un cadou deosebit, inclusiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În acelaşi timp, singure sau în diferite aranjamente florale, pot aduce acest suflu exotic precum şi unul romantic în orice interior.

Pe parcursul lunii noiembrie, în toate magazinele Hornbach are loc şi o expoziţie de orhidee. Cambria, Dendrobium, Phalaenopsis, Cymbidium şi Vanda sunt doar o parte dintre speciile pe care clienţii Hornbach le pot încă admira şi achiziţiona.

Una dintre cele mai bine vândute specii de pe acest segment este Phalaenopsis, sau Orhideea-fluture, însă, în funcţie de preferinţe, clienţii pot opta şi pentru alte specii, preţul unei orhidee plecând de la 19,99 lei şi ajungând până la 400 de lei pentru aranjamentele florale mai deosebite.

În ceea ce priveşte îngrijirea acestora, orhideele au cerinţe foarte diferite faţă de căldură întrucât cresc în zone climatice dintre cele mai diverse. Astfel, în momentul alegerii şi asocierii orhideelor cu un anumit spaţiu este foarte important să se cunoască exigenţele specifice ale speciei achiziţionate.

Orhideea este o plantă care iubeşte lumina, însă nu pe cea directă şi săptămânal trebuie ţinută pentru aproximativ 30 de minute în apă călduţă, după care se lasă la scurs. De asemenea, periodic trebuie înlăturate ramurile uscate pentru a lăsa loc apariţiei altora noi.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă