-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialFOTO. Mașini europene vs copiile lor chinezești. Ultima clonă le întrece pe...

FOTO. Mașini europene vs copiile lor chinezești. Ultima clonă le întrece pe toate

Piața auto din China are un segment aparte, cel al clonelor, având în vedere cât de multe modele europene, americane sau chiar asiatice au copiat diverși producători chinezi. Pe lista clonelor a apărut un nou nume greu, din Europa.

Ultima clonă, apărută în China, ar putea fi în topul modelelor copiate, dar și absurde în același timp. Un producător chinez a copiat un SUV al britanicilor de la Range Rover, mai mult de atât acesta pare să fi intrat la apă. Modelul chinezesc este de fapt un mini-Range Rover, dintr-un SUV cu pretenții acesta fiind transformat într-o mașină de oraș, un monovolum.

Citește și FOTO. Mercedes GLE 2015, faceliftul care marchează finalul de carieră pentru ML

Modelul, denumit Longer Yuelang X1, pare a fi un baby Range Rover Evoque, ceea ce cu siguranță îi va înfuria pe britanici. Nu ar fi pentru prima dată când o companie chinezească este dată în judecată de producătorii occidentali. De altfel modeul Evoque a mai primit o copie, în toată splendoarea sa, de exact aceeași dimensiune, denumită  Land Wind X7.

Printre cele mai răsunătoare clone chinezești se numără copiile unor modele ca: BMW X5, Mini Cooper, Mercedes Clasa B, Smart, Renault Twizy sau chiar cele ale unor bolizi, precum Lamborghini Murcielago. Lista ar putea însă continua.

Citește și FOTO Noul Jaguar XF, în premieră mondială. Cum arată felina britanică

Deseori astfel de modele au prețuri de câteva ori mai mici față de originalele europene. Astfel un Lamborghini chinezesc ajungea să coste, în 2012, circa 60.000 dolari, de peste 400.000 cât valorează originalul.

În ultimii ani clonarea de modele occidentale a scăzut, cei mai mulți producători invadând piața chineză, cea mai mare din lume, cu modelele lor. 

Cele mai citite

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...

David Popovici, în semifinalele probei de 100 m liber, la Europenele de la Otopeni

David Popovici s-a calificat cu al doilea timp în semifinalele probei de 100 m liber, în această dimineaţă, la Campionatele Europene de înot în...
Ultima oră
Pe aceeași temă