15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Google sărbătorește descoperirea fosilei Lucy

FOTO: Google sărbătorește descoperirea fosilei Lucy

Google a marcat, marți, descoperirea scheletului ”Lucy” din Etiopia de acum 41 de ani printr-un doodle. Descoperirea fosilei Lucy a schimbat modul în care înțelegem evoluția umană, conform time.com. 

Lucy a fost membra unei specii care se afla la mijlocul evoluției, întrucât avea caracteristici umane, dar a păstrat anumite elemente de la strămoșul ei, maimuța. 

Scheletul a fost numit după melodia de la Beatles, ”Lucy în the Sky with Diamonds”, și are 3.2 milioane de ani. Lucy face parte din familia Australopithecus afarensis, care are și caracteristici specifice oamenilor și maimuțelor. 

Aproape 40 % din scheletul lui Lucy a rămas intact, un lucru foarte rar având în vedere vechimea fosilei. Acest lucru le-a permis cercetătorilor să îi studieze coloana vertebrală și genunchii și au descoperit că Lucy evoluase până în faza mersului pe două picioare, în poziție dreaptă. 

Doodle-ul Google o surprinde pe Lucy între un cimpanzeu și un om, mergând drept, pentru a marca tranziția între cele două specii. 

Cele mai citite

Taxele prea mari pe salarii au scos mii de români în stradă

Delegaţia Blocului Naţional Sindical a cerut luni reprezentanţilor Ministerului Finanţelor măsuri privind reducerea fiscalităţii pe muncă şi demararea de urgenţă a unei reforme fiscale,...

Cum să asortezi bijuteriile cu ținutele? 7 sfaturi utile

Sursa foto: Shutterstock Bijuteriile pot fi detalii cheie în completarea unei ținute, adăugând strălucire și rafinament sau chiar oferind un accent de personalitate. Asortarea lor corectă...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă