18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Explorează locurile uimitoare şi mai puţin vizitate ale Franţei

FOTO. Explorează locurile uimitoare şi mai puţin vizitate ale Franţei

Nici un admirator al Franţei nu va omite să viziteze Turnul Eiffel sau castelele de pe Valea Loarei. Deşi unele poteci turistice sunt arhicunoscute din motive lesne de înţeles, în Franţa există o mulţime de lucruri uimitoare pe care turiştii nu se înghesuie să le admire.

Când vorbim despre Franţa, ne gândim la artă şi arhitectură, la mâncăruri rafinate, la castele renascentiste şi la peisaje cunoscute în toată lumea. Tocmai de aceea merită să cunoaşteţi şi o altă faţă a ţării europene care atrage cel mai mare număr de turişti.

Păsările flamingo din Camargue

Regiunea Camargue, aflată în sudul Franţei, este una devărat rai pentru iubitorii de natură. Caii sălbatici pasc pe câmpiile nesfârşite, iar păsările flamingo îşi urmează ritualurile în iazurile aflate în apropierea mării. Mergeţi cu maşina în regiunea Camargue pentru a admira cât mai mult peisajele care cu siguranţă vă vor fermeca. Punctul culminant al călătoriei este reprezentat de o plimbare prin parcul Pont de Gau, conform Lonely Planet. Doar aici veţi putea vedea sute de păsări flamingo. Mai multe detalii găsiţi pe www.parc-ornithologique.camargue.fr.

Castelul din Tarascon

În Europa există sute de castele bine păstrate, însă nici unul dintre ele nu pare să aibă acelaşi farmec precum castelul din Tarascon. Acesta pare castelul clasic din poveştile despre cavaleri medievali. Turnurile de apărare sunt mai mult decât impozante, are un pod mobil ca-n filmele istorice, iar legendele în jurul castelului par să fi răsărit câtă frunză şi iarbă. În plus, miile de turişti se vor înghesui să urce în turnul Eiffel, lăsându-te să respiri în voie prin încăperile fortăreţei.

Catedrala din Amiens

Notre Dame din Paris este un obiectiv turistic mai important din punct de vedere istoric, însă dimensiunile şi impozanţa lui sunt cu mult mai mici decât cele ale catedralei din Amiens, care impresionează prin anvergură şi măiestrie gotică. Nu ezita să încerci bucătăria tradiţională a regiunii. Localnici gătesc o prăjitură cu migdale şi miere după o reţetă neschimbată de sute de ani, iar ciocolata caldă de la Jean Trogneux este delicioasă (www.trogneux.fr).

Alpii din Annecy

Fermecătorul orăşel Annecy din regiunea Haute-Savoie combină frumuseţea Veneţiei cu stilul „chic” al unui orăşel franţuzesc. Aici puteţi admira Alpii Francezi în timp ce vâsliţi pe lacul Annecy, după care vă relaxaţi gustând din mâncărurile tradiţionale. Nu trebuie să rataţi faimoasa „tartiflette”, făcută din cartofi, şuncă şi brânză. În Annecy există şi un castel cu patru mari turnuri. Turnul Parierre domină lacul, în timp ce turnurile St. Paul şi St. Peter domină întreg orăşelul. Cel mai impozant şi cel mai vechi turn este Turnul Reginei, construit în secolul al XII-lea.

Muntele Saint-Michel

Muntele Saint-Michel este o stâncă granitică din Normandia unde se manifestă cel mai reprezentativ fenoment de flux şi reflux. În timpul fluxului, Saint-Michel devine insulă, iar în timpul refluxului devine peninsulă, de sub ape răsărind o limbă de pământ care face legătura cu partea continentală. Pe stâncă se află un sat cu doar câteva zeci de locuitori şi o mănăstire fortificată, construită începând cu secolul al VIII-lea şi până în secolele al XII-lea – al XIV-lea. Muntele Saint-Michel este singurul loc care nu a putut fi cucerit de armatele engleze în timpul Războiului de 100 de ani. Deşi este unul dintre cele mai vizitate locuri din Franţa, Muntele Saint-Michel nu se află pe ruta principală a turiştilor din estul Europei, care preferă să viziteze Parisul şi sudul Franţei.

Viaductul Millau

Minunile ingineriei antice atrag toate privirile şi se manifestă ca un adevărat magnet pentru turişti, însă există şi minuni arhitectonice moderne care ar trebui vizitate. Podul suspendat Millau este cel mai înalt din lume şi reprezintă o adevărată minune a arhitecturii şi ingineriei moderne. Viaductul Millau este construit pe teritoriul comunelor Millau şi Creissels, în departamentul Aveyron din Franţa. Dacă vei merge cu maşina pe pod de la Clermont-Ferrand la Beziers, vei simţi că zbori la sute de metri deasupra pământului, însă cea mai frumoasă privelişte este cea de sub pod, de la centrul turistic. Viaductul are o lungime de 2.460 de metri şi traversează râul Tarn la aproape 270 de metri înălţime. Tablierul are o lăţime de 32 de metri şi conţine o autostradă cu două benzi şi o bandă de urgenţă pe fiecare sens de mers. Detalii: www.leviaducdemillau.com.

Sistemul de canalizare din Paris

Dacă alegeţi, totuşi, să vedeţi Parisul, pe lângă obiectivele turistice clasice, vizitaţi sistemul de canalizare transformat, în anumite părţi ale sale, într-un muzeu. Sistemul parizian de canalizare a fost construit începând cu anul 1370. Prima stradă care a beneficiat de un astfel de sistem a fost Montmartre. Începând din acea perioadă, fiecare guvernare a încercat să mărească amploarea sistemului pentru a servi întreaga populaţie a Parisului.

Plajele Debarcării din Normandia

Aceasta poate fi una dintre cele mai emoţionante călătorii pe care le-aţi făcut până acum. Plajele sunt liniştite şi puţin antropizate. Pe data de 6 iunie 1944, aceleaşi locuri erau măcinate de explozii şi presărate cu trupurile soldaţilor aliaţi şi germani. Francezii ştiu să facă turism şi să-şi respecte istoria, aşa că au conservat buncărele ocupate, odinioară, de germani şi au păstrat baricadele din fier care împiedicau ambarcaţiunile aliate să se apropie de nisipul plajelor. Foarte aproape de Omaha Beach, care apare şi în celebrul film „Salvaţi soldatul Ryan”, se află Cimitirul American, o mărturie solemnă a preţului plătit pentru eliberarea Franţei de sub ocupaţia nazistă.

Cele mai citite

Înțelepciunea din Sinai: Moștenirea Creștină a Mănăstirii Sfânta Ecaterina

În sălbăticia îndepărtată și stâncoasă a Peninsulei Sinai din Egipt se află o țară cu o importanță istorică și spirituală imensă pentru cele trei...

Un loc de parcare din Amsterdam a fost scos la vânzare cu 500.000 de EURO

Pare incredibil, dar în orașul Amsterdam, celebrul pentru frumusețea sa și pentru stilul său de viață vibrant, un loc de parcare poate ajunge să...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă