16.6 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Elementele de design prin care Apple işi uimeşte clienţii

FOTO: Elementele de design prin care Apple işi uimeşte clienţii

Produsele Apple au fost cunoscute întotdeauna pentru calitatea lor, pentru design şi pentru atenţia deosebită acordată detaliilor. Deşi poate mulţi dintre clienţii lor nici nu le remarcă, doar câteva din aceste opţiuni sunt utile, de cele mai multe ori fiind pur estetice. Fie că sunteţi sau nu un fan al brand-ului, unele dintre acestea sunt de-a dreptul uimitoare. Iată câteva dintre acestea.

Ventilatorul care ascultă – când accesaţi opţiunea de voce a laptopului Mac, acesta automat încetineşte viteza ventilatorului intern doar pentru ca vocea să fie perceputa cât mai clar.

Cu iOS7 puteţi să trageţi iconiţa pentru cameră chiar din ecranul de blocare a telefonului. Printr-o mişcare de sus în jos puteţi debloca telefonul şi accesa în acelaşi timp şi aplicaţia pentru camera foto/video.

Când deschideţi aplicaţia pentru muzică şi porniţi o melodie, priviţi cu atenţie la butonul de volum. Acesta va străluci mai mult pe măsura ce veţi înclina telefonul. Interesant, nu?

Apple a creat designul pentru laptop-uri astfel încât să poată fi deschise cu un singur deget, graţie unui canal special de pe capac.

Următoarea opţiune este chiar utilă: pentru MacBook Air şi variantele noi de la MacBook Pros, dacă veţi atinge tasta Caps Lock nu se va întampla nimic. Pentru a o folosi, trebuie să ţineţi apăsat un timp mai mare. Veţi evita astfel momentele enervante când atingeţi din greşeală tasta şi fără să vă daţi seama, scrieţi cu litere mari.

Pentru cei care apreciază o calitate superioară a sunetului, Apple oferă o opţiune subtilă pentru o fidelitate deosebită. Odată trecut pe un adaptor optic, MacBook comută automat pe Toslink pentru un sunet high definition.

Activând modul “Do not disturb” de pe iPhone, veţi observa o semilună apărând pe ecran; nimic deosebit până aici, însă dacă veţi comuta între On şi Off veţi putea observa o eclipsă de lună în miniatura.

Data viitoare când veţi ajusta opţiunile de volum sau luminozitate pe iPhone-ul dumneavoastră folosind Control Center veţi observa că, ţinând apăsat butonul, acesta continuă să se mişte chiar dacă aţi retras degetul. Dacă ţineţi suficient de apăsat, veţi observa chiar şi un uşor salt. 

Sursa foto: businessinsider.com

Cele mai citite

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă