18.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum arată cel mai scump echipament militar din lume

FOTO: Cum arată cel mai scump echipament militar din lume

Portavionul USS Gerald R. Ford este cel mai scump echipament militar creat vreodata, iar investitia necesara va fi de aproximatv 11,5 miliarde dolari. Guvernul Statelor Unite a facut deja trei comenzi cu termen de livrare in urmatorii 10 ani, prima fiind USS Gerald Ford, menita sa se alature flotei in 2015. Valoarea totală a comenzii este de aproximativ 40,2 miliarde dolari.

Analiştii consideră că în ciuda unor estimări de preţ generoase, costul final pentru portavionul USS Gerald R. Ford ar putea să crească cu încă 1,1 miliarde dolari, potrivit Businessinsider.com.

Noile portavioane din clasa Ford sunt desemnate sa inlocuiasca vechile modele din clasa Nimitz, nave intrate in dotarea SUA in 1975. Portavioanele din clasa Ford vor incorpora cele mai noi tehnologii, iar echipajul de la bordul noilor nave va fi putin peste jumatate dintr-un echipaj obisnuit de pe portavioanele americane aflate astazi la datorie. A fost proiectat de Northrop Grumman.

Noua nava va avea lungimea a trei terenuri de fotbal. Puntea sa va putea sustine mai mult de 75 de aeronave. Portavionul va putea lansa F/A-18E/F Super Hornet, EA-18G Growler şi F-35C Lightning II. Avioanele vor fi lansate su catapulta electromagnetica (ELMA).

Nava va avea doua reactoare nucleare, urmand sa fie echipata cu rachete pentru aparare Evoloved Sea Sparrow. Nava va avea in dotare un radar dual-band AN/SPY-3.

Prima nava din noua clasa de portavioane grele americane USS Gerald R Ford va fi lansata pe apa în 2015.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 778: Zelenski confirmă că summitul de pace din Elveția va avea loc în iunie

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat, astăzi, pe reţelele sale de socializare, că la Burgenstock, în Elveţia, va avea loc, în 15 şi 16...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă