14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO Australian Open: Vezi câţi români iau startul în acest an şi...

FOTO Australian Open: Vezi câţi români iau startul în acest an şi cine are şanse

Turneul de mare şlem, Australian Open, începe luni, iar tabloul oficial a fost deja afişat pe site-ul competiţiei. În timp ce la băieţi se vor lupta doar Ungur şi Hănescu, la fete competiţia va fi mai strânsă, nu mai puţin de şase românce luând startul în acest turneu.

Cea mai grea încercare a venit pentru Monica Niculescu (nr. 54 mondial în clasamentul WTA), românca având-o ca adversară în primul tur chiar pe numărul unu mondial, Victoria Azarenka. Bielorusa de 23 de ani se află în mare formă, mai ales că este câştigătoarea de anul trecut al Australian Open.

Nici Edina Gallovits-Hall (108 WTA) nu are o sarcină prea uşoară, având-o ca adversară pe legendara Serena Williams, în prezent numărul trei mondial. Pe de altă parte Simona Halep (45 WTA), românca de doar 21 de ani va întâlni o jucătoare mai apropiată de nivelul său de performanţă, pe americana Sloane Stephens (29 WTA), care va împlini 20 de ani abia anul acesta, în martie.

Favorită în duelul său este clar Sorana Cîrstea (27 WTA), care o va întâlni în primul tur pe americanca Coco Vandeweghe (100 WTA). Sorana a reuşit anul trecut să ajungă doar până în turul trei la Australian Open. Cea mai bună evoluţie a sa la un turneu de grand slam rămâne cea de la Roland Garros, din 2009, când, deşi abia împlinise 19 ani, a uimit lumea reuşind să ajungă până în sferturi.

Alexandra Cadanţu (89 WTA) o va întâlni pe Heather Watson (47 WTA), în timp ce Irina-Camelia Begu (53 WTA) va evolua împotriva olandezei Arantxa Rus (70 WTA). Begu stă mai bine în jocul de dublu, acolo unde ocupă poziţia 37. Raluca Olaru şi Cristina Mitu nu au reuşit să treacă de faza calificărilor, cu toate că cea din urmă a trecut de primul din cele trei tururi de calificări.

Horia Tecău are cele mai mari şanse

În timp ce Victor Hănescu (61 ATP) va trebui să-şi folosească experienţa mai mare, drept atu, împotriva mult mai tânărului japonez, Kei Nishikori (16 ATP), Adrian Ungur (98 ATP) îl va întâlni pe rusul Evgeny Donskoy (83 ATP). Dacă şansele celor doi sunt limitate, la dublu Horia Tecău va porni din poziţia de favorit numărul patru sau cinci, alături de noul său coechipier, Max Mirnyi. Tabloul cu jucătorii şi favoriţii pentru turneul de dublu va fi afişat abia săptămâna viitoare. De obicei turneul de dublu începe mai târziu decât cel de la simplu.

Horia Tecău a reuşit astăzi să se califice împreună cu Mirnyi în finala turneului atp 250 de la Sydney, turneu de încălzire înainte celui de grand slam.

Australian Open este unul dintre cele patru grand slam-uri, cele mai prestigioase turnee din lume râvnite de către toţi tenismenii atât pentru punctele multe puse în joc, cât şi pentru premiile generoase oferite care însumează peste 14 milioane de dolari.

 

 

Cele mai citite

Blat PSD-PNL la alegerile locale din Maramureș

Coaliția PSD-PNL s-a rupt la București, însă în țară alianța merge „unsă” și un exemplu elocvent este situația din Maramureș. După arestarea edilului de...

Investițiile PSD continuă să susțină creșterea economică în trimestrul II: Managerii Români Confirmă

Managerii români confirmă că România va continua să înregistreze creștere economică și în al doilea trimestru al anului 2024, conform Anchetei de Conjunctură privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă