10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Accident rutier grav, pe o autostradă din Bavaria. 31 de persoane...

FOTO. Accident rutier grav, pe o autostradă din Bavaria. 31 de persoane au fost rănite grav. Autoritățile au confirmat că pesoanele date dispărute au decedat

UPDATE 14.20: Autoritățile germane au confirmat că toate cele 18 persoane date dispărute au decedat, cel mai probabil, în incendiul care a mistuit vehiculul după coliziunea cu un autotren, informează Agerpres.

„În stadiul actual al anchetei, 30 de pasageri sunt răniți, unii grav, și transportați la spitale din împrejurimi. Celelalte persoane și-au pierdut probabil viața în autocarul în flăcări”, au indicat poliția și parchetul local, într-un comunicat.

Tragedia a fost comentată și de purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, care a declarat, într-o conferință de presă, că, „din nefericire, numeroase persoane, un grup de turiști din (landul estic) Saxonia, și-au pierdut viața în autocarul care a ars”.

Cancelarul Angela Merkel este 'bulversată' de acest accident și le transmite „gândurile sale răniților și apropiaților victimelor” a adăugat Seibert. 


31 de persoane au fost rănite, iar alte 17 au fost date dispărute, ca urmare a unui accident în care au fost implicate un autocar și un autotren, luni dimineața, pe o autostradă din sudul Germaniei, informează AFP și cotidianul Die Welt, potrivit Agerpres.

Accidentul a avut loc pe autostrada A9, între localitățile Münchberg și Gefrees, în landul Bavaria. În urma coliziunii, autocarul a luat foc și a ars complet.

Din primele informații, autocarul se îndrepta în direcția Nürnberg când a fost prins într-un ambuteiaj și a lovit un autotren care rula în fața lui. Potrivit poliției, 31 de pasageri au fost răniți, dintre care unii grav, iar 17 persoane sunt date dispărute. Deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat cu ele, dar potrivit unei purtătoare de cuvânt a poliției, nu este exclus ca unii dintre pasageri să nu fi reușit să se salveze din autocarul în flăcări.

Poliția a închis traficul pe autostrada A9 pentru a permite intervenția echipajelor de salvare. Potrivit presei locale, la locul accidentului au aterizat patru elicoptere.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă