15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFotbalişti la mare preţ

Fotbalişti la mare preţ

Reprezentanţii sportului rege nu sunt doar  magicieni cu mingea ci şi oameni foarte bine plătiţi. Şi asta pentru că au salarii cu foarte multe zerouri…

Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit fotbalist din lume. Lusitanul, considerat şi unul dintre cei mai frumoşi sportivi ai planetei, câştigă peste 44 de milioane de dolari, din care 23 doar drepturile salariale din fotbal. Alte 21 de milioane de dolari vin din contracte de publicitate.  

Pe locul doi se află o altă vedetă a momentului. Considerat unul dintre cei mai buni, dacă nu cel mai bun fotbalist din istorie, Lionel Messi are un venit anual de 41,3 milioane de dolari. Doar salariul de la Barcelona este de 20.3 milioane, restul de bani provenind din contractele de imagine.

Ultima treaptă a podiumului bogaţilor din fotbal îi revine lui Wayne Rooney. Considerat unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti din Marea Britanie şi unul dintre cei mai buni atacanţi din lume, vârful lui Manchester United câştigă 21,1 milioane de dolari. Doar trei milioane vin din publicitate, restul, de la Manchester United.

Pe locul patru este ginerele legendarului Diego Maradona. Sergio Aguero joacă la Manchester City şi este este omul responsabil cu golurile şi la naţionala Argentinei. El are un venit anual de 20.9 milioane de dolari, din care 3.5 din publicitate.

Atacantul lui Galatasaray, Didier Drogba, este pe locul cinci în topul fotbaliştilor de milioane. Fotbalistul este căpitanul şi cel mai bun marcator al naţionalei Coastei de Fildeş. Drogba este cunoscut pentru golurile de senzaţie reuşite în tricoul lui Chelsea. Acum are un venit anual de 20.8 milioane de dolari.

Pe locul şase este tot un jucător din Coasta de Fildeş. Yaya Toure joacă la mijlocul terenului pentru Manchester City şi pentru naţionala ţării sale natale. Câştigă 18.2 milioane de dolari de la Manchester City şi alte 2.5 milioane din campanii de publicitate.

Pe locul şapte este un brazilian. Neymar este fotbalistul cu care mai interesantă ascensiune de pe scena fotbalului rege. Neymar s-a transferat la Barcelona anul trecut, iar specialiştii de pe piaţa de transferuri spun că mutarea a fost una dintre cele mai scumpe din istoria fotbalului. Neymar câştigă 20.5 milioane de dolari, din care 10.5 milioane salariu de la Barcelona, iar restul din publicitate.

Pe locul opt în top este spaniolul Fernando Torres. Atacantul lui Chelsea şi al campioanei mondiale câştigă 20 de milioane de dolari pe an, din care 3 milioane din publicitate.

Surprinzător sau nu, în TOP 10 s-a strecurat şi un nordic. Suedezul Zlatan Ibrahimovic este omul cu golurile la Paris Saint –Germain şi la naţionala Suediei, unde a fost desemnat căpitan. Ibrahimovic câştigă 19.7 milioane de dolari, din care 17.2 doar din fotbal, restul fiind contracte de imagine.

Pe ultima poziţie se află un fotbalist venit din ţara care a dar lumii sportul rege. Ricardo Izecson dos Santos Leite sau Kaka- pentru că acesta este numele pe care îl ştiu iubitorii fotbalului- joacă la mijlocul terenului. Kaka are un venit anual de 19.3 milioane de dolari, din care 13.8 vin din salariul de la Milan şi peste 5 milioane din publicitate,scrie publicaţia sporteology.com.  Kaka este unul dintre jucătorii pe care Scolari se va baza la Mondialul de la Rio de Janeiro.

 

Cele mai citite

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

România are cea mai mare creștere pentru speranța de viață în UE, dar tot la coada clasamentului este

Spania este ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mare speranţă de viaţă, de 84 de ani, şi se află peste media comunitară de...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...
Ultima oră
Pe aceeași temă