11 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialFotbal pentru viaţă

Fotbal pentru viaţă

Pregătirile pentru unul dintre cele mai importante evenimente caritabile ale anului 2012 sunt aproape terminate. Cei mai mari fotbalişti din ultimii 30 de ani pe care i-a avut România, în frunte cu Gheorghe Hagi, Victor Piţurcă, Miodrag Belodedici sau Gheorghe Popescu, vor forma două echipe şi vor juca fotbal pentru fiica lui Iosif Rotariu, Kassandra, cea care mai are nevoie de câteva operaţii pentru a deveni un copil normal.

Evenimentul va avea loc în Sala Polivalentă din Bucureşti, în organizarea arădeanului Helmuth Duckadam, care a sărit fără să stea pe gânduri pentru a-l ajuta pe “rivalul” timişorean, Rotariu. Vor avea loc partide între Steaua ’86 şi Generaţia de Aur, dar cele două echipe vor juca şi împotriva naţionalei jurnaliştilor şi a artiştilor.

Bătută şi arsă cu ţigara

Preţul de intrare al spectatorilor este de 10 lei şi toate încasările de pe urma acestei partide, la care intră şi banii din sponsorizări sau diferite donaţii, vor fi direcţionate către Kassandra Rotariu, fetiţa adoptivă a familiei timişoreanului, care suferă de osteomielită, o boală ce afectează sistemul osos. Copilul, în vârstă de 5 ani, a suferit până acum peste 20 de operaţii imediat după ce a fost adoptată de către familia Rotariu şi mai are nevoie de cel puţin trei intervenţii chirurgicale pentru a deveni o fetiţă normală din punct de vedere fizic.

„Banii de la acest eveniment vor fi folosiţi pentru operaţiile la mâna dreaptă, ca să poată să scrie la şcoală, apoi urmează alta la umăr, iar apoi schimbarea protezelor, care trebuie făcută o dată la patru ani”, a declarat Rotariu. Kassandra a fost adoptată de către Iosif şi Dana Rotariu după ce mama ei naturală a abandonat-o, iar bunica ei, în a cărei grijă a rămas, a bătut-o şi a ars-o cu ţigara până când a intrat în spital.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă