14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFostul preşedinte George H.W. Bush ar putea fi externat din spital în...

Fostul preşedinte George H.W. Bush ar putea fi externat din spital în cursul acestei săptămâni

Fostul preşedinte american George Bush tatăl, în vârstă de 88 de ani, ar putea părăsi în cursul săptămânii un spital din Houston (Texas) unde este tratat de câteva săptămâni pentru o bronşită, a anunţat duminică secretarul său de presă, citat de AFP, potrivit Mediafax.

 

“Sperăm că va ieşi în cursul acestei săptămâni. Se simte din ce în ce mai bine în fiecare zi”, a anunţat secretarul său de presă, Jim McGrath adăugând: “Vom vedea pe zi ce trece”.

George Herbert Walker Bush a fost spitalizat prima dată pentru o bronşită la 7 noiembrie, timp de 12 zile. Acesta a fost internat din nou la 23 noiembrie în urma unor complicaţii.

Medicii sperau să îl poată externa pentru sărbătorile de iarnă, însă în final a petrecut Revelionul în spital, alături de soţia sa Barbara, unul dintre fii săi Neil şi nepotul său Pierce.

După ce a fost vicepreşedintele lui Ronald Reagan, George H.W. Bush a ocupat Casa Albă între 1989 şi 1993. În cursul singurului său mandat, acesta a câştigat primul Război din Golf cu Irak şi a trimis trupe americane pentru a alunga din Kuweit trupele lui Saddam Hussein.

Unul dintre fii săi, George W. Bush, a exercitat două mandate de preşedinte al Statelor Unite şi a invadat din nou Irakul pentru a înlătura regimul acuzat pe nedrept că deţine arme de distrugere în masă.

Cele mai citite

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Șase persoane au fost rănite în regiunile ucrainene Harkov și Dnipro

Rusia a lansat peste noapte un atac cu drone asupra regiunilor ucrainene Harkov și Dnipro, rănind cel puțin șase persoane și lovind infrastructuri critice,...

Rusia îl urmărește penal pe președintele ucrainean Zelenski

Rusia a deschis o acţiune penală împotriva preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi l-a trecut pe lista persoanelor căutate, a relatat sâmbătă agenţia de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă