20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialFostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, externat după o infecţie...

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, externat după o infecţie pulmonară

Fostul preşedinte al Braziliei Luiz Inacio Lula da Silva, în vârstă de 66 de ani, tratat de un cancer de laringe, a fost externat duminică de la spitalul siriano-libanez din Sao Paulo, unde a fost internat în urmă cu o săptămână din cauza unei infecţii pulmonare, relatează AFP, potrivit Mediafax.

“El va continua să ia antibiotice până pe 16 martie, dar se simte din ce în ce mai bine”, a declarat unul dintre medicii săi, Roberto Kalil Filho, citat de site-ul G1 al Globo.

Lula urmează să fie supus unui examen final de control la sfîrşitul lunii, a adăugat medicul.

Infecţia pulmonară a lui Lula a fost provocată de o diminuare a sistemului imunitar, considerată normală în cazul unui pacient care a fost suspus la trei cicluri de chimioterapie şi 33 de şedinţe de radioterapie, au precizat medicii.

Lula, primul preşedinte de stânga al Braziliei, a condus ţara din ianuarie 2003 şi până în decembrie 2010, plecând de la putere după două mandate, cu o susţinere de 80%.

Pe 12 februarie, un scanner a arătat că tumoarea de la nivelul laringelui a dispărut, dar acest rezultat trebuie să fie confirmat printr-o endoscopie.

Duminică, ziarul O Estado de S. Paulo a scris că Lula a recurs la serviciile unui medium pentru a se vindeca. El s-a întâlnit de cel puţin trei ori, la Sao Paulo, cu mediumul Joao Texeira de Faria, cunoscut şi ca “Joao de Deus”, specializat în “chirurgie spirituală” şi care locuieşte la Abadiânia, un mic oraş din statul Goias, la 117 kilometri de Brasilia.

Potrivit cotidianului, Lula, un fost muncitor şi sindicalist, ar fi căutat “însănătoşirea sufletului său” la acest medium aproape analfabet, care are “pacienţi” din întreaga lume.

Cele mai citite

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această...

UTA, campioana play-out-ului! Arădenii au învins-o pe FCU Craiova

UTA Arad a învins-o pe FCU Craiova cu scorul de 3-1, pe teren propriu, și va termina play-out-ul Ligii 1 pe prima poziție, indiferent...

Chelsea, gata să investească din nou sume exorbitante în această vară. Georgiy Sudakov, luat în vizor

Chelsea este gata să investească din nou generos în această vară, cu discuții deja demarate pentru transferul mijlocașului Georgiy Sudakov de la Șahtior, jucător...
Ultima oră
Pe aceeași temă