30.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialFostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, a fost externat, dar trebuie să...

Fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, a fost externat, dar trebuie să urmeze câteva zile de repaos

Fostul președinte al Poloniei, Lech Walesa, spitalizat pentru efectuarea unor teste cardiace, a fost externat, miercuri, însă are nevoie de câteva zile de repaos, potrivit Agerpres.

În vârstă de 73 de ani și suferind de tensiune ridicată, liderul istoric al sindicatului Solidaritatea, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost nevoit să renunțe luni la o manifestație de opoziție la Varșovia.

"Acum trebuie să se odihnească, nu va merge la birou în următoarele zile", a declarat pentru AFP o colaboratoare a biroului său.

În timp ce se afla în spital, el și-a anunțat intenția de a participa la viitoarea manifestație împotriva conservatorilor aflați la putere, la 10 august.

Aceste manifestații sunt organizate ca replică la marșul lunar condus de Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului la putere, de comemorare a prăbușirii avionului prezidențial în 2010 la Smolensk, în Rusia, unde fratele său, președintele de atunci Lech Kaczynski, a murit alături de alte 95 de persoane.

Pentru adversari, aceste adunări, precedate de o ceremonie religioasă, sunt folosite de Kaczynski pentru a-și mobiliza susținătorii și a-și ataca adversarii politici de centru.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă