16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialFostul premier croat Ivo Sanader contestă arestarea sa

Fostul premier croat Ivo Sanader contestă arestarea sa

Fostul premier croat Ivo Sanader, arestat în Austria la începutul lui decembrie şi suspectat de deturnare de fonduri în ţara sa, a depus un recurs contra plasării sale în detenţie, a anunţat joi justiţia austriacă, citată de AFP, informează Mediafax.

Dosarul lui Sanader a sosit miercuri la Curtea de Apel din Linz, unde cererea fostului premier a fost depusă la sfârşitul lui decembrie, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Parchetului din Salzburg, Barbara Feichtinger.

Această procedură prelungeşte cu patru săptămâni durata reţinerii lui Sanader în vederea extrădării, a precizat avocatul său, Werner Suppan.

“Sanader vrea să fie liber în timpul procedurii de extrădare”, a explicat Suppan.

Potrivit avocatului, Curtea de Apel de la Linz urmează să ia o hotărâre în următoarele 10-15 zile.

Această procedură anulează audierea lui Sanader, prevăzută la 27 ianuarie, privind o eventuală prelungire a perioadei de reţinere în vederea extrădării.

Fostul premier, căutat de justiţia croată pentru deturnare de fonduri, a fost arestat în Austria, la 10 decembrie, şi a fost plasat în detenţie la Salsburg, în baza unui mandat de arestare internaţional.

Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă