14 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFostul căpitan al Barcelonei, cercetat pentru deturnare de fonduri publice

Fostul căpitan al Barcelonei, cercetat pentru deturnare de fonduri publice

Fostul căpitan al echipei de handbal masculin FC Barcelona, Inaki Urdangarin, care este şi ginerele regelui Spaniei, este cercetat pentru corupţie şi deturnare de fonduri publice, informează El Pais, potrivit Mediafax.

Inaki Urdangarin a participat sâmbătă la o nouă înfăţişare în cadrul anchetei ce se derulează încă din noiembrie anul trecut, când a fost acuzat de deturnare de fonduri publice pentru profitul propriu. Presa iberică a prezentat un document al unui buget suspect din cadrul Noos Institute, care a fost gestionat de Urdangarin la acea vreme. Serviciile anticorupţie consideră că mai multe administraţii publice spaniole ale guvernelor locale au fost convinse să semneze acorduri cu Noos Institute, o organizaţie non-profit, pentru lucrări în valoare de 5.800.000 de euro.

După începerea anchetei, Casa Regală din Spania a anunţat că Inaki Urdangarin nu va participa la vreo activitate oficială a familiei regale în viitorul apropiat, din cauza scandalului iscat.

În cadrul anchetei aflată în desfăşurare sunt implicate 14 persoane, împotriva cărora nu s-au emis încă acuzaţii.

Inaki Urdargarin (44 de ani) este considerat cel mai de succes jucător din handbalul iberic, evoluând încă de la 18 ani şi până la retragerea din activitatea competiţională (2000), doar la Barcelona. Cu naţionala Spaniei a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice, 1992, 1996 şi 2000, la ultima fiind şi căpitanul reprezentativei iberice.

Din 1997 este căsătorit cu fiica cea mică a regeului Spaniei, Infanta Cristina, cu care are patru copii. A primit titlul de Duce de Palma de Mallorca şi este membru al Comitetului Olimpic Spaniol, în care a îndeplinit şi funcţii de conducere.

Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

O fetiță s-a născut cu două forme de cancer

O fetiță s-a născut cu mai multe pete mov pe corp, iar în timp s-au dovedit a fi două forme de cancer. Amelia Topas, acum...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă