14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialFostul cancelar german Helmut Kohl a murit la vârsta de 87 de...

Fostul cancelar german Helmut Kohl a murit la vârsta de 87 de ani

Fostul cancelar german Helmut Kohl a murit la vârsta de 87 de ani, a transmis, vineri, publicația Bild, potrivit Mediafax.

 

Helmut Kohl a fost cancelar al Germaniei în perioada 1982-1998 (al Germaniei de Vest în intervalul 1982–1990 şi al Germaniei reunificate între 1990–1998) şi preşedinte al formaţiunii de centru-dreapta Uniunea Creştin-Democrată (CDU) din 1973 până în 1998.

"Suntem îndoliaţi", a reacţionat, prin Twitter, Uniunea Creştin-Democrată, condusă în prezent de cancelarul Angela Merkel.

Helmut Kohl este considerat "părintele reunificării Germaniei", realizată în anul 1989. De asemenea, Helmut Kohl a fost unul dintre susţinătorii adoptării monedei euro de către Germania.

Cele mai citite

Mulțumesc-ul de pe panou zboară (NIc)ușor către coaliție

Ilustrație: Marian Avramescu Într-un final a devenit limpede pentru toți bucureștenii cui mulțumește primarul general al Capitalei, pe numeroasele panouri electorale de pe străzi. Mulțumirile...

Mesajul lui Putin către români

Părintele Ciprian Mega din Oradea s-a bucurat de un tur de forță la Moscova, grație ultimei sale producții cinematografice “21 de rubini.” Marele om...
Ultima oră
Pe aceeași temă