15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFostul avocat al lui Hayssam ataca Serviciile Secrete

Fostul avocat al lui Hayssam ataca Serviciile Secrete

Mordechai Tzivin, fostul avocat al controversatului om de afaceri sirian Omar Hayssam, acuzat de terorism, a declarat cotidianului israelian Jerusalem Post (JP) ca a anuntat legislativul de la Bucuresti ca este gata sa depuna marturie la Comisia de control a activitatii SRI despre coruptia din serviciile secrete si din Guvernul roman.
Tzivin a afirmat ca a aflat despre coruptia din serviciile secrete romanesti si din Guvernul de la Bucuresti chiar de la fostul sau client. Avocatul israelian a precizat pentru JP ca la inceputul anului 2006 a primit un mesaj de la Hayssam, care ii cerea sa-l ajute sa iasa din inchisoare pentru ca suferea de cancer. Apoi ca, in februarie 2006, el s-a intalnit de mai multe ori cu Hayssam, iar omul de afaceri sirian i-a cerut ajutorul pentru a obtine eliberarea din inchisoare, pe motive umanitare.
Mai mult, Mordechai Tzivin – avocat specializat in reprezentarea israelienilor arestati in strainatate – a dezvaluit in Jerusalem Post ca, inainte de a se intalni cu Hayssam in inchisoare, familia acestuia a semnat un document in care se angaja ca, in schimbul eliberarii lui Hayssam, sa ajute la recuperarea de catre Israel a trupului lui Eli Cohen, un fost agent israelian executat in Siria.
Avocatul a obtinut, apoi, eliberarea din inchisoare si arestul la domiciliu pentru Omar Hayssam, insa, in scurt timp, sirianul a reusit sa fuga din Romania, comenteaza cotidianul israelian, adaugand ca fortele de securitate romane l-au arestat pe Hayssam, banuit de infractiuni financiare, in aprilie 2005, dar ulterior acesta a fost acuzat de fapte si mai grave, dupa rapirea celor trei ziaristi romani in Irak.
"Omar Hayssam a fost trimis in Romania ca student, in urma cu 24 de ani, de serviciile secrete siriene, insa, de-a lungul timpului, el a devenit mana dreapta a fostului presedinte Ion Iliescu si un important om de afaceri" – afirma Mordechai Tzivin, in ziarul israelian Jerusalem Post.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Universitatea Craiova – FCSB 2-0! Oltenii lui Gâlcă au bătut noua campioană

Universitatea Craiova s-a impus cu scorul de 2-0 în fața noii campioane FCSB, pe teren propriu, în etapa cu numărul opt din play-off-ul Ligii...
Ultima oră
Pe aceeași temă