16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialFostul administrator al bazarului Primăriei Vaslui, trimis în judecată pentru DELAPIDARE. Câţi...

Fostul administrator al bazarului Primăriei Vaslui, trimis în judecată pentru DELAPIDARE. Câţi bani a încasat ilegal

Fostul administrator al bazarului Primărie Vaslui, Vasile Poghirc, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Vaslui pentru fals intelectual, uz de fals şi delapidare. El este acuzat că, timp de doi ani, şi-a însuşit 38.000 de lei din sumele încasate de la comercianţi, prin completarea în fals a chitanţelor predate la casieria instituţiei, scrie Mediafax. 

Potrivit cercetărilor făcute de poliţiştii Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice Vaslui, bărbatul, în vârstă de 56 de ani, şi-a însuşit suma respectivă din banii de chirie încasaţi de la comercianţi şi pe care nu i-a mai predat în totalitate la casieria primăriei, prin completarea în fals a chitanţelor.

Concret, susţin anchetatorii, administratorul tăia în mod corect chitanţele către deţinătorii de spaţii din bazar, însă pe cele care rămâneau la cotor şi le preda la casierie trecea sume mai mici. Astfel, diferenţa de bani rezultată era încasată de către Vasile Poghirc.

”Falsurile comise de către administrator au fost descoperite de către auditul primăriei, în urma unui control desfăşurat în 2014. Reprezentanţii instituţiei au sesizat Poliţia, care a demarat o anchetă în acest caz, finalizată cu propunerea de trimitere în judecată a fostului administrator al bazarului”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

La scurt timp de la începerea cercetărilor, Vasile Poghirc şi-a dat demisia din funcţia de administrator. Între timp, bărbatul a achitat prejudiciul stabilit de anchetatori.

Cele mai citite

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă