11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialFoşti şefi în cadrul CFR Călători, judecaţi pentru şantaj

Foşti şefi în cadrul CFR Călători, judecaţi pentru şantaj

Procurorii DNA Braşov au dispus, vineri, trimiterea în judecată, pentru șantajarea fostului director al CFR Călători Brașov, Ioan Stegaru, a fostului director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Călători (SRTFC) Braşov din cadrul CFR Călători, Gheorghe Rădulescu, arestat la domiciliu, dar și a fostului preşedinte al directoratului CFR Călători, Vasile Secară, aflat sub control judiciar, şi a fostului şef oficiu juridic la CFR Călători, Nicolae Berindean, aflat, de asemenea, sub control judiciar, informează Mediafax.

Citește și: Primarul și 27 de funcționari publici din Pașcani, în vizorul DNA

Rădulescu şi Secară sunt acuzaţi de şantaj, însă Rădulescu mai este acuzat şi de fals intelectual şi uz de fals, iar Berindean, de complicitate la şantaj.

Potrivit procurorilor DNA, din luna august 2014, Gheorghe Rădulescu, în calitate de director al SRTCF Braşov şi Vasile Secară, care a benefciat de ajutorul lui Berindean, au efectuat acte de constrângere morală asupra unui angajat al SRTFC Braşov, cu scopul de a-l determina pe acesta să renunţe la un litigiu de muncă înregistrat la Tribunalul Braşov prin care solicita să fie repus în funcţia de director al SRTFC Braşov.

Cei trei ar fi urmărit, prin efectuarea acestor constrângeri, ca Gheorghe Rădulescu să-şi păstreze funcţia de director în care tocmai fusese numit, evitând astfel o posibilă reintegrare în această funcţie a lui Ioan Stegaru, fostul director al SRTCF Braşov.

Citește și: Reacția lui Ponta la cererea DNA de arestare a lui Şova

Procurorii au mai arătat că, în data de 22.10.2014, Rădulescu, în cadrul cercetării disciplinare a unui angajat al instituţiei, a omis cu intenţie să insereze în raportul de cercetare date despre o notă de relaţii şi a înaintat dosarul de cercetare la C.F.R. Călători S.A. în vederea aplicării de sancţiuni faţă de angajatul respectiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Braşov, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă