10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu: „Eu fac ce vreau...

Fosta soţie a omului de afaceri Dan Adamescu: „Eu fac ce vreau la Unirea”

Comunicat de presă

 

Fosta soție a omului de afaceri Dan Adamescu, doamna Carmen Palade, este actualul preşedinte al Consiliului de administraţie al centrului comercial Unirea Shopping Center, companie listată la bursă cu simbolul SCDM. The Nova Group (TNG), care deţine aproximativ 74% din acţiuni, a încercat să obțină o întrunire a acţionarilor, pentru a o elibera pe Carmen Palade din funcție şi pentru a nominaliza un înlocuitor al acesteia în Consiliul de Administraţie. Începând cu 23 martie 2016, TNG România a solicitat în mod repetat întrunirea adunării generale a asociaților, însă Carmen Palade a refuzat să facă acest lucru, blocând definitiv compania și înlăturând toate eforturile de a o elibera din funcție.

Unirea Shopping Center este deci o companie listată pe Bursa de Valori București la care se țin doar adunări generale când dorește o persoană oarecare, nu acţionarul majoritar. Și conținutul acestor adunări generale este la alegerea doamnei Palade. Dânsa încalcă astfel toate legile pieței de capital fără să deranjeze pe nimeni acest lucru. Ea s-a lăudat recent față de un alt membru din Consiliul de Administrație că: „Eu voi pleca de la Unirea când vreau eu”.

Ca acționar majoritar, TNG a trimis înștiințări scrise către ASF pe 26 aprilie 2016 şi pe 1 iunie 2016, solicitând intervenția ASF pentru a impune obligațiile de drept societar asupra doamnei Carmen Palade şi a Consiliului de Administraţie, cu scopul de a apela Adunarea Generală a Acţionarilor de la Unirea Shopping Center SA și de a debloca activitatea companiei. Cu toate acestea, de la data acestei cereri de arbitraj, ASF a refuzat să intervină. Nici Tribunalaul București nu dă semne că ar dori să acorde TNG drepturile de acționar. Din martie încoace, Carmen Palade reușește să manipuleze instanța să nu acorde convocarea adunării generale prin tertipuri de orice natură. Compania TNG România este efectiv eliminată ca acționar de la Unirea.

„Este interesant de văzut cum legea în România se aplică doar la unii. Carmen Palade este clar mai presus de orice lege a pieței de capital. Ea a hotărât că la Unirea Shopping Center nu se mai țin adunări generale, și dacă, atunci cu ordinea de zi aleasă de ea. Ea a hotărât efectiv că nu poate fi înlocuită de la conducerea companiei. ASF și Tribunalul București fac jocurile ei și refuză să miște un deget pentru aplicarea legii. Mă întreb cine o sprijină din umbră pe Carmen Palade? Ce oameni puternici o susțin pe ea în ilegalitate? Altfel nu este de înțeles cum în România de azi, în văzul lumii e posibil să calce cu picioarele legea cu asemenea nonșalanță.” declară Alexander Adamescu, Președintele The Nova Group. 

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă