16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialFosta soţie a lui Uzunov, condamnată la închisoare cu suspendare pentru uciderea...

Fosta soţie a lui Uzunov, condamnată la închisoare cu suspendare pentru uciderea unui motociclist

Soţia milionarului Eduard Uzunov, judecată pentru uciderea fără intenţie a unui motociclist în septembrie 2010, a fost condamnată, miercuri, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru această faptă şi achitată pentru că a condus fără permis de conducere corespunzător categoriei maşinii, potrivit Mediafax.

Judecătoria Buftea a condamnat-o, miercuri, pe Anamaria Uzunov, la trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă.

Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, stabilind un termen de încercare de şase ani.

Anamaria Uzunov a fost achitată de către instanţa de judecată pentru fapta de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană care nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus, pe motiv că faptei i-a lipsit unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Instanţa a mai admis în parte acţiunile civile făcute de părţile civile Ion Truşcă şi Florica Truşcă şi a obligat-o pe fosta soţie a milionarului, în solidar cu Fondul de Protecţie al Victimelor Străzii, la plata către acestea a câte 8.528,41 lei şi 3.600 de euro, echivalent în lei la data plăţii, reprezentând daune materiale, şi a 50.000 de euro, echivalent în lei la data plăţii, reprezentând daune morale.

Judecătorul de caz a admis în parte şi acţiunea civilă a Gabrielei Putaru, căreia Anamaria Uzunov şi Fondul de Protecţie al Victimelor Străzii trebuie să-i plătească 9.000 de lei daune materiale şi 30.000 de euro daune morale, dar şi a lui Ionuţ Răducescu, căruia cele două părţi trebuie să-i plătească trei mii de euro, echivalent în lei la data plăţii, reprezentând daune materiale.

Decizia judecătoriei poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Fosta soţie a milionarului Eduard Uzunov a fost deferită justiţiei, în 10 noiembrie 2011, pentru uciderea fără intenţie a unui motociclist, în noaptea de 19 septembrie 2010, Parchetul stabilind că ea a schimbat brusc direcţia de mers a Hummer-ului pe care îl conducea şi nu a acordat prioritate, lovind în plin motocicleta.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Anamaria Cristina Uzunov, pentru ucidere din culpă şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.

În 19 septembrie 2010, în jurul orei 22.45, în timp ce conducea un autoturism pe şoseaua Pipera – Tunari, pe raza localităţii Pipera, Anamaria Cristina Uzunov, soţia omului de afaceri Eduard Uzunov, a schimbat direcţia de mers prin viraj către stânga, fără a se asigura în mod corespunzător, intrând în coliziune cu o motocicleta condusă de către victimă. În urma impactului, conducătorul motocicletei, Paul Adrian Truşcă, a decedat.

Potrivit raportului de autopsie medico-legală, moartea victimei a fost violentă şi a fost cauzată hemoragiei interne, consecutivă unui politraumatism cu rupturi de organe interne, vase mari şi fracturi multiple, iar leziunile, astfel cum au fost constatate la autopsie, s-ar fi putut produce prin lovire cu şi de corpuri şi planuri dure.

Conform expertizei tehnice judiciare efectuate în cauză, starea de pericol a fost creată de inculpată, care a schimbat direcţia de mers prin viraj spre stânga fără a se asigura în mod corespunzător, iar accidentul putea fi evitat dacă, inculpata, înainte de a iniţia virajul spre stânga, s-ar fi asigurat în mod corespunzător şi ar fi acordat prioritate de trecere motocicletei care circula din sens opus.

De asemenea, autoturismul (un Hummer – n.r.) condus de inculpată avea o masă maximă autorizată de 3.901 de kilograme, fapt ce ar fi necesitat permis de conducere categoria “C”, inculpata posedând permis de conducere categoria “B”.

Cele mai citite

Festivalul Filmului Românesc în Israel, ediția 2024

În urma succesului de care s-au bucurat proiecțiile de film românesc în Israel și la cererea publicului larg, Institutul Cultural Român de la Tel...

Ce este o stație de acumulator portabil și cum o poți folosi

Dacă ești pasionat de camping sau excursii în natură, cu siguranță vei considera achiziția unei stații de acumulator portabil o adevărată investiție. Chiar și...

Importanța recenziilor online și a prezenței digitale pentru spălătoria ta auto

sursa foto: shutterstock.com În era digitală, succesul unei spălătorii auto poate depinde în mare măsură de recenziile online și de vizibilitatea sa în mediul digital. Află cum...
Ultima oră
Pe aceeași temă